Turerna är många och ibland helt obegripliga när det gäller ett nytt sportcentrum i Vingåker. Vi har inte råd, säger den styrande minoriteten. Vi kan inte lägga 500 miljoner på detta projekt.
Hur skulle det vara att skilja på investeringar och driftskostnader, så att man kan jämföra de olika förslagen?
Hela sportcentrumförslaget har man nog inte råd med. Men vad blir driftskostnaden med ett nytt badhus och ny sporthall? Jämfört med att bygga om nuvarande sporthall, höja taket och bygga ut. Vad blir driftskostnaden med ett nytt badhus jämfört med att lägga ner antal miljoner på ett gammalt badhus som närmar sig 50 år och är utslitet.
Då kan det hålla 25 år till påstår kommunalrådet. Finns det något badhus i Sverige som är över 70 år?
Vad innebär ombyggnad och uppfräschning för föreningslivet, skolelever och allmänheten? Har man räknat in någon ekonomisk kompensation till föreningslivet? VVK tappar kioskintäkter, får resekostnader för både matcher och träning och dyra hallkostnader för sina matcher i elitserien i någon annan kommun.
Hur ska idrottsundervisning ske för våra elever och till vilken merkostnad för skolan? Kursplanen klarar man inte genom att vara ute. Vilka merkostnader blir det för skolan när simundervisningen av våra elever får ske i någon annan kommun?
Frågorna är många och kommunalrådet pudlar nu genom att säga: Det var klantigt av mig att inte vara tillräckligt tydlig med att det som vi har beslutat om är att genomföra en förstudie, och inget annat. I den ska alla som drabbas av en ombyggnation av sporthallen få komma till tals och konsekvenserna ska givetvis genomlysas.
Samtidigt skriver minoritetens gruppledare en insändare: Vi vill ha ett badhus och en ändamålsenlig sporthall i Vingåker.
Bra så, utred nu om driftskostnaderna verkligen blir så mycket dyrare med ett nytt badhus och ny sporthall jämfört med att försöka göra något gammalt ändamålsenligt.
Vingåker behöver ett nytt badhus och vi skulle kunna vara stolta över vårt elitlag i volleyboll som får spela i en hall utan dispensansökningar.