Många barn riskerar att utvisas – sänk kraven för asyl

"Jag tycker att alla ska ha rätt att få sin asylansökan prövad", skriver signaturen  En elev med positivt sinne. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle, på Migrationsverket i Solna.

"Jag tycker att alla ska ha rätt att få sin asylansökan prövad", skriver signaturen En elev med positivt sinne. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle, på Migrationsverket i Solna.

Foto: Marcus Ericsson/TT

Insändare2023-12-16 10:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svårigheten att få asyl och att man inte längre kan få permanent uppehållstillstånd påverkar människor mycket och många barn som vuxit upp i Sverige utvisas.

Jag tycker att alla ska ha rätt att få sin asylansökan prövad. Det är viktigt för dem som behöver skydd på grund av förföljelse eller väpnad konflikt. 

Barn som är födda och har vuxit upp i Sverige och har utbildat sig kan utvisas till ett otryggt land där de aldrig varit. 

Migrationsverket följer de regler som regeringen beslutar. De som är emot invandring är nog glada över att regeringen har tagit beslut som ska stoppa invandring. Det betyder inte att du är rasist, nej, men alla kan inte integreras i vårt samhälle.

Det har också blivit svårare att bli arbetskraftsinvandrare eftersom man måste vara garanterad 27 360 kr i lön, vilket är mycket för många yrken. Min fråga är hur kan det vara vettigt att man har en högre lön än lägst lön i det svenska kollektivavtalet? 

Det finns ingen integration om man inte vill prata med människor eller visa dem respekt. Hur kan vi hjälpa dem som har ansökt om asyl när regeringen har tagit de här besluten?

Det är regeringen och riksdagen som är ansvariga för alla lagar och regler och Migrationsverket gör det regeringen bestämmer, så all kritik ska riktas mot regeringen, tycker jag. Vi kan inte gå med på att utvisa folk eller ställa för hårda krav. Övriga partier i regeringen måste våga säga nej till SD:s krav.
Jag skulle vilja se en mer positiv bild av Sverige eftersom alla borde få ett permanent uppehållstillstånd. Då kan alla ha möjlighet att arbeta, försörja sig och leva i trygghet. Som asylsökande kommer man att möta extrema hot. 

Om ingen förändring sker kommer det att bli mer fientlighet och mer kriminalitet i vårt samhälle.