Vi beklagar att vissa texter upplevdes som opassande

"Frustrerad pappa" har tidigare uttryckt att han tycker att det spelades opassande musik vid gatufesten på Norr. Nu får han svar av verksamhetsledaren.

"Frustrerad pappa" har tidigare uttryckt att han tycker att det spelades opassande musik vid gatufesten på Norr. Nu får han svar av verksamhetsledaren.

Foto: Erik Sundmark

Insändare2023-09-06 20:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändare "Gatufest, kul initiativ – men med opassande snusk"

Vad roligt att du tycker att Lyckliga Gatornas gatufester är ett kul initiativ. Gatufesterna arrangeras en eller ett par gånger per år i utvalda områden i Katrineholms kommun. Syftet är att skapa tillfällen där kända och okända grannar i alla åldrar får träffas, umgås och tillsammans testa olika aktiviteter, lyssna på levande musik och äta god mat. Festerna är uppskattade av många och ett fint sätt att skapa gemenskap bland Katrineholms invånare samt föreningar och verksamheter.  

I år var det ett stort antal artister som visade intresse av att spela på scenen. En rikskänd rappare bokades även utifrån önskemål från våra ungdomar i Katrineholm som fick rösta fram vilken artist de ville se. De akter som främst riktades till ungdomar spelade under slutet av Gatufesten. Vi beklagar att vissa texter under kvällen upplevdes som opassande. Som arrangörer bokar vi artister som vi ser kommer locka olika målgrupper och vi behöver kunna tillåta en konstnärlig frihet i alla kulturyttringar. Med det sagt tar vi självklart med oss din synpunkt framöver för att fortsätta skapa härliga mötesplatser där Katrineholms invånare får umgås och skapa minnen tillsammans. 

Lyckliga Gatornas ordinarie verksamhet sker på dagtid på olika platser runt om i kommunen. Vi erbjuder kostnadsfria fritidsaktiviteter för barn och unga alla vardagar samt lov-och studiedagar. Vi vill ge barn och unga en känsla av delaktighet, goda relationer till vuxna och skapa trygga platser att tillbringa tiden utanför skoltid.