Långtidsparkering behövs vid tågstationen

Insändare2019-09-27 09:34
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Man kan fundera på hur kommunen tänker när långtidsparkeringarna stängs vid stationen och inte ersätts med nya platser. Det innebär att om man ska resa bort över helgen tvingas ta bilen istället för tåget. Alternativet är att stå på en 24-timmars plats och hoppas på att man inte får böter.

Som tågpendlare sedan många år fascineras jag över hur kommunen bygger bort möjligheterna till att parkera bilen för att ta tåget. Många av oss som bor utanför tätorten har ingen möjlighet att ta cykeln eller bussen till stationen.

Ska vi lyckas med att minska utsläppen från biltrafiken måste man möjliggöra tågpendling till de större städerna istället för att försvåra. Det har inte blivit lättare under de senaste åren att hitta parkeringsplatser när man ska ta tåget till exempelvis Stockholm. Att köra runt och leta platser på de ”nya” 24-timmarsplatserna gör ju heller inget gott för stadsmiljön.

Efter stängningen av parkeringarna vid stationen har jag ställt frågan till stadsbyggnadskontoret och får ett ”god dag yxskaft-svar”, nämligen en inaktuell karta där just den stängda parkeringen är med på kartan och utmärkt som långtidsparkering.