Katrineholm i förfall – ögonen tåras

Insändare2024-02-23 09:27
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vad tänker ni på som styr i Katrineholm, i alla inte på att göra det mer attraktivt att bo här. Utopin om att Katrineholm skall växa till 40 000 kan ni glömma. Katrineholm går kräftgång och det är inte så konstigt. Butik efter butik läggs ned. Halva Köpmangatan är tömd. Vem vill bo i en spökstad med ett obefintligt köpcentrum?

Om jag var i er situation skulle jag kontakta alla centrums hyresvärdar samt företag i sko- respektive klädbranschen och föra seriösa samtal om möjligheter till etablering i Katrineholm samt omedelbart tillsätta en grupp som kan arbeta för Katrineholms utveckling och överlevnad. Göra en enkät och ta reda på vad folk tycker och anpassa framtida utveckling till det.

Märk väl att ni som styr är till för folket inte för att driva egna åsikter.

Det bor cirka 34 000 i Katrineholm. Här finns ½ skoaffär. Har inte kunnat köpa skor här de senaste 10 åren. Storlek 37 är alltid slut och utbudet är mycket begränsat.

Pizzerior och restauranger finns mängder av liksom frisörer och optiker, men det som verkligen behövs saknas.

Kanske vill man inte ha etableringar i kläd- och skobranschen samt tycker det är OK att butik efter butik stänger? Införandet av 30-minutersparkering vid resecentrum tyder på det. Att hinna besöka flera butiker och t ex prova kläder på 30 minuter är omöjligt. Finns många äldre som kanske inte orkar gå så långt från parkeringen och släpa på tunga varor. 

Ändra beslutet om 30 minuters parkering på 28 platser! Lägg istället 30 minuters parkering på några platser, det är ok. 3 platser för taxibilar försvinner ju också.

Jag beundrar er på Gröna Kulle som alltid går och cyklar till jobbet för det utgår jag från att ni gör så som Katrineholm ser ut.

Faktum är att det blir tråkigare och tråkigare att gå i Katrineholms centrum. Det är med tårar i ögonen man ser förfallet. Katrineholm som för 20 år sedan hade bra utbud av varor och dessutom var mycket trivsammare. Det är nya Grönköping vi ser, som passande nog styrs från Gröna Kulle. Suck!

Utan framtidstro