Inte okej med badvakt som drunknat i mobilen

Personal i badhus ska ha uppsikt över de besökande och inte sitta försjunken i mobiltelefonen, tycker signaturen Per-Erik.

Personal i badhus ska ha uppsikt över de besökande och inte sitta försjunken i mobiltelefonen, tycker signaturen Per-Erik.

Foto: Björn Larsson Ask / SvD / TT

Insändare2023-09-24 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi var på morgonen i badhuset för att simma som vanligt. Och som vanligt bestod personalen av två personer. En gick runt hela tiden och fixade, ibland i hallen och ibland någon annanstans medan den andra badvakten satt i kuren med ansiktet rakt ner i mobilen. Jo, jag gick förbi för att förvissa mig om att det var så. Under mina 50 minuter i bassängen så var huvudet större delen av tiden nerböjt över mobilen. 

Jag tycker det är en självklarhet att låta mobilen vara, hur ska man se om någonting händer i vattnet? Vi skäller på föräldrar som inte kan låta bli telefonen på badstranden men om inte den som till och med är anställd till att vakta kan låta bli telefonen? 

Nu i söndags var det ett annat gäng där, också en som for omkring medan den andra satt vid borden och tittade runt omkring, precis som det ska.