Hög hastighet i LĂ€ppe – fartkameror behövs nu!

HÄkan Andersson i LÀppe Àr kritisk till att det tar sÄ lÄng tid för Trafikverket att installerar fartkameror i tÀtorten LÀppe. Stolparna monterades för ett Är sedan och inget har hÀnt.

HÄkan Andersson i LÀppe Àr kritisk till att det tar sÄ lÄng tid för Trafikverket att installerar fartkameror i tÀtorten LÀppe. Stolparna monterades för ett Är sedan och inget har hÀnt.

Foto: Magnus Ornhammar

InsÀndare2021-02-27 08:05
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

VÀgtransporterna med tunga fordon ökar pÄ vÄra vÀgar och polisbristen försÀmrar övervakning av vÀgarna. VÀgverket arbetar entusiastiskt med att placera ut hastighetskameror och riksvÀg 52 kommer att fÄ flera kameror - och det Àr bra.

För nÄgra Är sedan placerades ocksÄ tvÄ kamerastolpar utanför tÀtorten LÀppe men det dröjde tvÄ Är innan kamerorna aktiverades eftersom elförsörjning saknades. Boende i LÀppe har ocksÄ flera gÄnger pÄtalat att hastigheten mÄste nedsÀttas för att undvika olyckor och att kameror mÄste sÀttas upp. Efter nÄgra Ärs "pÄtryckningar" sÄ lovade VÀgverket att kameror skulle placeras ut i tÀtorten. VÄren 2020 kom sÄ stolparna och ortsborna var mycket tacksamma, nu var det pÄ gÄng! Men sÄ hÀnde inget mera.

Hastigheten i tÀtorten har ökat betydligt pÄ den krokiga och backiga vÀgen och de tunga fordonen har inte alls nÄgon respekt för hastighetsbegrÀnsningen. Att promenera utefter vÀg 52 i LÀppe Àr livsfarligt och endast för suicidbenÀgna mÀnniskor eftersom man alltid dras med av luftströmmen frÄn tunga fordon (flertalet olyckor har ocksÄ intrÀffat)!

VÀgverket Àr en begÄvad och prestigebefriad myndighet med stort ansvar och vill fÄ ner olyckstalen. Det rÀcker nu inte bara med att sÀtta upp stolpar utan kameror. Trafikverket mÄste nu Àven sÀtta upp kamerorna, stolparna finns ju redan sedan ett Är tillbaka - och det tog tvÄ Är för att fÄ upp kamerorna pÄ DimbovÀgen fast stolparna fanns! Skall det ocksÄ ta tvÄ Är för att fÄ igÄng kamerorna pÄ stolparna i tÀtorten i LÀppe? Eller mÄste det ske dödsolyckor först?