Kommentarer till "Oklart om trygghetsboendet blir byggt"
Är det inte förvånansvärt att några personer ska ha så starka negativa åsikter angående renovering av Björkviks kyrka och sockenstugan. Om en företagare vill locka flera besökare till sin rörelse så renoveras och förnyas det, allt för att göra platsen mer attraktiv.
När svenska kyrkan gör detsamma så ogillas det av vissa personer som bekymrar sig för den ekonomiska situationen i stället för att antalet kyrkobesökare sjunker för varje år.
Kyrkan mitt i byn har alltid varit, och kommer att förbli en samlingsplats för ortens innevånare med dop, konfirmation, bröllop och begravningar och annan aktivitet som också stärker banden mellan människor i bygden.
Landets kyrkobyggnader är också en kulturskatt och byggnader måste hållas i gott skick, inte bara för oss nu levande utan för efterkommande generationer. Beträffande det ekonomiska läget så kan jag inte uttala mig, men jag utgår från att ansvariga vet vad de gör och inte medvetet sätter kyrkans framtid på spel. Här finns förmodligen också många frivilliga arbetstimmar bakom renoveringarna som skett med glädje och tacksamhet.
Att få sluta sina dagar i bygden och nära kyrkan är ett nog så gott val och jag tror de flesta äldre i Björkvik uppskattar att få bo i det planerade trygghetsboendet.
Nej, låt oss vara tacksamma för att denna oas av lugn, andakt och samvaro får fortsätta att finnas, då annars människor riskerar att förlora sin möjlighet att känna andlig gemenskap som vi alla trots allt så väl behöver.
Gigas
Ber att få uttrycka min stora beundran för det aktuella reportaget signerat Cecilia T. Utmärkt genomgång av läget; både av vad som hänt och vad som planeras. Optimistiska likväl som pessimistiska röster får komma till tals. Och, bäst av allt; svaren på frågor kompletteras av följdfrågor i en artig men tuff ton. Denna artikel borde kunna användas på journalisthögskolan som ett lysande exempel på god journalistik.
Janne
Kommentar till "Årets lussekatt 2013"
För mig är en lussekatt ett bröd. Lussekatt som bröd har gamla anor. Den ljusa saffranskryddan sägs ha tillkommit för att hålla djävulen borta. Lussekatter ska ha kommit till redan på 1600-talet i Tyskland, enligt en tolkning.
LH