Fattiga barn i Vingåker blir fattigare

Insändare2024-04-16 14:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Minoriteten, M, C, KD med stöd av SD gör sitt bästa för att öka barnfattigdomen i Vingåker. Familjer och ensamstående föräldrar med försörjningsstöd skall inte längre få det extra ekonomiska stödet till dagstidningar, telefon och TV. Stödet har funnits för att alla skall kunna hålla sig informerade och utöva sina medborgerliga rättigheter. Socialnämndens beslut innebär att man sätter kommunens ekonomi före det bästa för barnen. 

Då barnfattigdomen är hög i Vingåker innebär det att många barn berörs. Socialnämnden har tidigare tagit bort det extra tillskottet i barnbidraget som regeringen beslutat skall tillfalla alla ensamstående med bostadsbidrag. Socialnämnden räknar det som inkomst och då dras det stödet bort från försörjningsstödet. Kultur- och fritidsnämnden har hållit fritidsbanken stängd sedan juni förra året och fritidsgården stängde man under sommaren 2023. Något som så klart främst drabbar barn som lever i familjer med försörjningsstöd eller har liten inkomst.

Den styrande minoriteten med hjälp av sd har helt tappat bort barnens bästa i sin ekonomiska politik. Fortsatt politik leder barnen till utanförskap.

Viking Jonsson