C:s agerande är under all kritik

Det tycks existera ett intresse hos C att eventuellt kunna ingå i någon form av samarbete tillsammans med V, skriver Alina Byström Östlund.

Det tycks existera ett intresse hos C att eventuellt kunna ingå i någon form av samarbete tillsammans med V, skriver Alina Byström Östlund.

Foto:

Insändare2021-06-30 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den nyhet som nådde mig i onsdags, är ingen glädjande sådan. Under onsdagen meddelade Annie Lööf att hon är villig att inte ställa sig bakom frågan om fria marknadshyror på nyproduktion. Ett uttalande som är mycket upprörande – i synnerhet med den misstroendeomröstning som ägde rum i måndags, som grund. En fråga som Centerpartiet har ställt sig bakom tidigare, men som idag uppenbarligen inte är relevant längre, då man vänder kappan efter vinden. 

Med sveket sedan Januariavtalet som grund, blir inte bilden av Centerpartiet av det bättre slaget. Detta eftersom den handlingen var under all kritik då och som även var ett svek gentemot den forna Alliansen och det borgerliga blocket, då man aktivt agerade avståndstagande för att åter bilda en borgerlig regering.

Sannolikt grundar sig avståndstagandet gentemot frågan om fri hyressättning i nyproduktion, på föraktet gentemot SD. Vilket kan vara en förklaring till varför C har valt att agera på detta vis. Fortfarande måste man kunna samtala med samtliga partier, även om man anser att alla inte är till att föredra. 

Besvikelsen är ofantlig. Det fanns en utifrån måndagens misstroendeomröstning, en förhoppning att C inte skulle vända kappan efter vinden. Det tycks existera ett intresse hos C att eventuellt kunna ingå i någon form av samarbete tillsammans med V. På så sätt genomför C en offensiv handling, med tanke på att V, i sin tur har en tämligen radikal politisk agenda stundtals. 

Utifrån detta är det för mig enkelt att förstå och se C:s brister i detta sammanhang och i detta politiska läge.