Är sabotage det nya fredagsnöjet eller?

Insändarskribenten är arg för att någon eller några kört sönder snökäppar på Forsavägen. Bilden är tagen på en annan plats och i ett annat sammanhang.

Insändarskribenten är arg för att någon eller några kört sönder snökäppar på Forsavägen. Bilden är tagen på en annan plats och i ett annat sammanhang.

Foto: Jimmy Persson

Insändare2023-03-17 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Åkte vägen från Katrineholm mot Hävla i lördags förmiddag. Vägen var oplogad och tillkörd. Det var lite svårt att se var diket började. Efter ett tag noterade jag att flera bilar hade kört ut mot diket med tydliga sladdspår. Detta upprepades med jämna mellanrum (kanske 20 gånger). Jag tyckte att det var märkligt att så många sladdat mot diket. På vägen tillbaka mot Katrineholm såg jag samma sak. 

Då först började jag ana att det handlade om sabotage. Avsikten med alla dessa sladdningar var att försöka knäcka så många snökäppar som möjligt och det har verkligen lyckats bra. Jag blev så förbaskad över dessa tilltag att jag måste dela med mig av dem. Nu saknas alltså 40-talet snökäppar på Forsavägen. Dessa som skall vara till hjälp och minska olycksrisken för seriösa bilförare.

Hemskt att så många omogna fordonsförare ständigt finns på våra vägar. Kanske lite mer polisnärvaro på småvägarna vore på sin plats? Det är aldrig okej att förstöra och sabotera, speciellt inte i dessa ekonomiskt utsatta tider. Allt blir dyrare för vanligt folk och naturligtvis även för staten som ska ersätta dessa snökäppar. 

Ni som gjort detta borde skämmas, men det är ni väl inte kapabla till då ni förmodligen har diagnosen förstörelselusta. Nej, börja träna i en idrottsklubb eller på gym och få utlopp för era aggressioner så kanske ni mår lite bättre. Sluta med era idiotiska nöjen och visa lite solidaritet med omvärlden istället!