Det blev oroligt när Jimmie Åkesson besökte Eskilstuna nyligen. Foto:

Antidemokraterna var tydligen lagliga

Insändare

Återigen har ett antal antidemokratiska våldsverkare visat sitt förakt för yttrandefriheten och gått till attack mot ett lagligt öppet politiskt möte.

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Katrineholms-Kuriren med journalistik.

När Sverigedemokraternas partiordförande Jimmie Åkesson nyligen besökte Rekarnegymnasiet i Eskilstuna, fanns detta klientel på plats. Många var maskerade och sköt knallskott och fyrverkerier. De spottade på besökarna och hånade dem.

Om de i stället respekterat yttrandefriheten och gått in i aulan och lyssnat på talaren, så hade de vunnit en seger – den mot sig själva. De hade besegrat våldet inom sig och låtit humanism och demokrati stå som nödvändiga vinnare.

Då hade de fått höra en ödmjuk Åkesson som inte alls strävar efter en ministerpost, utan i första hand få makt att påverka Sverige i rätt riktning. Att sträva efter ett tryggt homogent, enat Sverige och lämna det nuvarande splittrade samhället. Enkla krav som väl de flesta kan skriva under på.

Men nu greps inga av de uppemot 40-50 antidemokraterna och fick ställas till svars för sina handlingar, ytterligare ett bakslag för yttrandefriheten och demokratin. Deras gärningar var tydligen lagliga? Men de värsta våldsverkarna kunde väl sättas på skolbänken och tvingats till en grundkurs i yttrandefrihet och demokrati, tycker undertecknad som var där och lyssnade.

Kenta

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

SverigedemokraternaEskilstunaKatrineholmInsändare
Relaterat