Victoria Karlsson ska tävla i "Sveriges starkaste kvinna" i Flen under lördagen. Foto:

Sveriges starkaste kvinna ska koras i Flen

Flen

Säckbärning, lyfta tunga stenar och bära ok. Det är några av grenarna i tävlingen "Sveriges starkaste kvinna".

På lördag går tävlingen av stapeln i Flen.

Under helgen kommer starka kvinnor från hela Sverige samlas i Flen då klassen -63 kg i "Sveriges starkaste kvinna" kommer att avgöras.

En av de som reser långt för att vara med i tävlingen är Victoria Karlsson från Lycksele. Men Flen är hon vad vid, hon tävlar i armbrytning och har sin tränare i Flen.

För bara ett par veckor sedan tog hon silver i VM i armbrytning. Men det här är första gången hon ska vara med i tävlingen om att bli Sveriges starkaste kvinna.

— Mitt fokus har varit på VM, jag ställer upp som en kul grej och är rookie i det här, säger hon.

Victoria Karlsson brukar göra ungefär tolv träningspass i veckan med armbrytning, styrka och kondition, som hon klämmer in före och efter heltidsjobbet. Hon berättar att förutsättningarna för att träna på de moment som väntar under lördagens tävling är begränsade i Lycksele.

— Men man kan köra tyngre på gymmet i olika övningar, och press kan man alltid träna. Jag har prövat på de olika grenarna en gång, det är tufft när man tränar det men på tävlingar får man ett adrenalinpåslag och orkar lite mer.

Hur ser konkurrensen ut?

— Jag känner till många av de som ska tävla och några vet jag är riktigt bra. Fia Reisek, som också är armbrytare, har tävlat i strongwoman tidigare och hon ska tävla, Emma Pihl som tidigare höll på med armbrytning började med strongwoman i stället och tränar bara det. Konkurrensen är ganska tuff.

Tävlingen startar klockan 12 på Hammarvallen och är en del av Hälsoveckan i Flen. På Hammarvallen kommer det också att finnas möjlighet att själv testa de sju olika momenten som ingår i tävlingen.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

FlenHälsaTräning
Relaterat