• "Som ikoner från ett pojkrum" beskriver Karin Ögren samlingsutställningens verk. Foto:
  • Karin Ögren. Foto:
1/

Sex män ställer ut i Hälleforsnäs

Hälleforsnäs
annons

Konstgalleriet i Hälleforsnäs har påbörjat sin sommarutställning. "A man's world" och den är en samlingsutställning med sex olika, manliga, konstnärer. — Vi vill sticka ut hakan lite, säger Karin Ögren som är konsthandläggare på Flens kommun.

De sex konstnärerna Urban Engström, Jonas Gazell, Hans Gedda, Göran Hägg, Kent Karlsson och John Rasimus ställer under hela sommaren ut sina verk på galleriet i Hälleforsnäs.

— Utställningen har växt fram och från en början tänkte jag på några verk som gjort intryck på mig och sedan landade jag i det här, säger hon.

Hon kallar sommarutställning för "A man's world".

— Hela rummet på galleriet är fullt med olika ikoner från pojkrummet. Du möts av en stor modell av ett flygplan, cowboys och bilar.

Att utställningen bara har manliga konstnärer som medverkar är ingen slump.

— Jag har tänkt på genusperspektivet och trots att det bara är män så finns det kvinnliga aspekter. Jonas Gazells ljudverk handlar om kvinnor som gråter. Modellflygplanet ska föreställa det som den första kvinnan flög i, säger Karin Ögren och fortsätter:

— Men vi får se. Nästa utställning kanske heter "A woman's world".

Sista dagen på utställningen, den 3 september, kommer samtliga konstnärer att komma till Hälleforsnäs för att diskutera sitt konstnärskap och svara på frågor.

— Då hoppas jag att det kommer massvis med folk så att det blir ett spännande samtal, säger Karin Ögren.

Konstgalleriet i Hälleforsnäs har öppet tisdag- fredag mellan klockan 11 och 17 samt helger mellan 10-14.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

HälleforsnäsKonstKultur
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka