NMR demonstrerade på första maj i Boden och i Ludvika. Foto:

Nazisttopp i Eskilstuna polisanmäld – heilade under nazistdemonstration i Boden

Flen

En 29-årig nazist från Flen är misstänkt för hets mot folkgrupp efter att ha heilat under nazistdemonstrationen i Boden på första maj. Mannen är Nordiska motståndsrörelsen gruppledare i Eskilstuna och tidigare dömd för misshandel.

Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, NMR, demonstrerade i Ludvika och i Boden på första maj. Den 29-årige mannen från Flens kommun, som enligt Expo är gruppledare för NMR i Eskilstuna, deltog.

Enligt Norrbottens Kuriren och Norrländska socialdemokraten utreds han nu för hets mot folkgrupp efter att ha fångats på bild när han heilar under nazistdemonstrationen i Boden.

LÄS MER Nazistaktiviteten större än någonsin i Sörmland: "Här finns nyckelpersoner"

Enligt P4 Sörmland, som berättade om nyheten på söndagen, bekräftar polisen att de har fått in en anmälan om hets mot folkgrupp och att en förundersökning pågår. Polisen har även bilder från händelsen rapporterar radion.

29-åringen står på NMR:s riksdagslista och är tidigare dömd för bland annat misshandel. Han deltog i nazistdemonstrationen i Göteborg förra hösten och misstänktes i samband med det för våldsamt upplopp. Mannen är en av Sörmlands ledande nazister och har deltagit i NMR:s kampsportträningar i bland annat Vrena gymnastikhall och utanför Nyköpings kommunhus.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nordiska motståndsrörelsenEskilstunaFlenHögerextremisterPolitik
Relaterat