• Gunnel Källstedt och Cathrine Gunnarsson berättade om utställningen för besökarna. Foto:
  • Utställningen "Snickarbon". Foto:
  • Karl-Axel Andersson, 85, håller upp ett par av de slöjdade alster som ingår i utställningen. Foto:
1/

Minnesutställning på Bron

Flen

Utställningen "Snickarbon" från Sörmlands museum är på besök i Flen. I går visades den upp för besökarna på Träffpunkt Bron.

Ett tjugotal personer hade samlats för att fika och titta på utställningen "Snickarbon".

Utställningen består av en snickarbänk med olika typer av utrustning och slöjdade alster. "Snickarbon" hör hemma på Sörmlands museum, men lånas ut till äldreomsorgen på olika platser i länet.

Under gårdagens måndagskafé på träffpunkten Bron i Flen berättade Gunnel Källstedt och Cathrine Gunnarsson om utställningen och om de olika verktygen. Bland de som var på plats för att lyssna fanns en hel del personer som har stenkoll på hur man använder verktygen.

— Jag är själv lantbrukare och en sådan där bänk står i min bod. Jag har allt som behövs där, men jag håller inte på lika mycket nu som jag gjorde förr när jag var yngre, säger Karl-Axel Andersson från Bettna.

"Snickarbon" ingår i Sörmlands museums minnesutställningar för äldreomsorgen. Bland dessa utställningar finns också "semester" med semesterrelaterade saker och "handla" med gamla förpackningar. Båda utställningarna har tidigare varit på besök på Bron i Flen.

Läs mer om dessa ämnen

Seniorerutställning