Kung Blackes gycklare hade premiär för årets föreställning i helgen. Foto:

Mer musik i gycklarnas föreställning

Vadsbro

I helgen hade Kung Blackes gycklare premiär för ”Kaos i folkparken”. En föreställning som bjuder på sång, skratt och 60-talsmusik.

Totalt kommer Kung Blackes gycklare att ha nio föreställningar av ”Kaos i folkparken”. Under premiärhelgen spelades två supéföreställningar, en i fredags och en i lördags.

— Premiären gick jättebra, det var mycket skratt och applåder. Det är alltid kul att spela om man känner att publiken är med, och det var de. Vi har ju själva skrattat åt skämten när vi har övat, men det roliga är att se när publiken också gör det, säger Ola Köhler som är en av skådespelarna.

Amatörteatersällskapet Kung Blackes gycklare firade 30 år i fjol, och tre av skådespelarna som är med i årets föreställning har varit med redan från början.

Efter helgens två supéföreställningar väntar ytterligare en föreställning med trerätters middag nu till helgen. Kvar finns också sex stycken kaffeföreställningar under de kommande veckorna, där smörgås och fika ingår i biljetten.

Biljetterna till den återstående supéföreställningen är redan slutsålda, men det finns fortfarande platser kvar på några av kaffeföreställningarna.

— Men de föreställningarna fylls på hela tiden, vilket är roligt, säger Ola Köhler.

Vad kan man förvänta sig om man kommer och ser föreställningen?

— Man kan förvänta sig härlig musik, skratt och sång. Det är ett stycke som heter ”Kaos i folkparken” och 60-talet är tidsepoken då den utspelar sig. Vi har med många av de kända musikstyckena från den tiden, så det är hög igenkänningsfaktor med musik man känner till, säger Ola Köhler.

Redan under förra våren började teatersällskapet träffas och repetera en gång i veckan inför årets föreställning. Från och med augusti har de träffats två gånger i veckan. Sedan några år tillbaka har Kung Blackes gycklare alltid premiär för sina föreställningar under trettondagshelgen.

I årets föreställning medverkar runt 14 skådespelare, men det är fler än så som står bakom föreställningen.

— Det är runt 50 personer som jobbar med det här, även om inte alla står på scenen. Vi har ju folk som jobbar med konceptet med serveringen och maten och den biten också, säger Ola Köhler.

Nytt för årets föreställning är att fler musiker deltar.

— Vi har haft en pianist med tidigare, men nu har vi lyckats få med flera musiker, så vi har både trummis och basist med. Det gör att det blir en helt annan helhet och vi tycker det är jätteroligt att kunna kombinera sång och musik på det här sättet, säger Ola Köhler.

"Kaos i folkparken" av Kung Blackes gycklare

Kung Blackes gycklare hade premiär för "Kaos i folkparken" i helgen.

Totalt gör teatersällskapet nio föreställningar av "Kaos i folkparken".

Nytt för i år är att fler musiker är med och spelar under föreställningen.

Datumen för de resterande föreställningarna är 13 januari (supéföreställning), samt kaffeföreställningar 14, 20, 21, 27 och 28 januari, samt 3 februari.

Biljetter till föreställningen kan bokas på biblioteket i Flen eller på www.gycklarna.se