• Kenneth Andersson (till höger) och Robin Bergström (till vänster) på Frutorps återvinningscentral. Foto:
  • Kollegorna Kenneth Andersson och Robin Bergström med tårtan de fick efter att ha hittat mobiltelefonen. Foto:
1/

Kenneth letade upp borttappad mobil i container

Flen
annons

När Margret Olsson upptäckte att hon hade blivit av med sin nya mobiltelefon trodde hon att det var kört. Men då hoppade Kenneth Andersson på Frutorps återvinningscentral ner i containern för brännbart och letade upp den.

Kenneth Andersson var på sitt arbete på återvinningscentralen när han fick ett samtal från en kvinna som nyss åkt därifrån.

— Hon hade lämnat saker i containern för brännbart och berättade att hon troligtvis hade tappat sin telefon på tippen, säger Kenneth.

För Margret Olsson var det bara en av flera otursamma saker som hade hänt den senaste tiden.

— Jag hade verkligen dåligt flyt. Min förra telefon gick sönder i somras, jag fick besvär när jag skulle beställa en ny och en vecka tidigare hade jag fått punktering på vägen hem från jobbet. Sedan hände det här.

Margret slängde några kassar med böcker på återvinningscentralen och åkte sedan vidare till jobbet.

— Där upptäckte jag att min telefon var borta. Jag tänkte att nu är det kört, men jag testade ändå att ringa återvinningscentralen.

Kenneth gick till containern för brännbart och lyssnade medan Margrets kollega ringde till telefonen.

— Då hörde jag att det brummade där nere, så jag dök ner och hämtade den. Det är självklart att jag gjorde det. Telefonen var ju så gott som ny och den vill man ju inte bara låta vara. Vi gör så gott vi kan för att hjälpa folk, säger Kenneth.

Margret blev så glad att hon köpte med sig en tårta när hon skulle hämta sin mobil.

— Det var de verkligen värda. De var helt fantastiska och tjänstvilliga och telefonen är helt fräsch och fungerar som den ska, säger hon.

Kenneth delade på tårtan med sina kollegor på jobbet.

— Det är kul att bli positivt bemött och vi blev glada för tårtan, men det hade såklart inte behövts. Huvudsaken var att telefonen kom till rätta. Hon berättade att det var böcker hon hade slängt, så då hade vi en riktning att gå efter, säger han.

Kenneth berättar att det händer då och då att folk råkar slänga fel saker när de är på återvinningscentralen.

— Det vanligaste är mobiltelefoner, de har kanske mobilen i innerfickan och så åker den ut. Att någon tappar sina bilnycklar har också hänt ett par gånger. Nycklar är svårare, de kan man ju inte ringa till.

Läs mer om dessa ämnen

Återvinning
annons

Mest delat denna vecka