Kuriren för 100 år sedan

Redaktör Hjalmar Brantings föredrag i Folkets park åhördes av omkring tusentalet personer. Talaren berörde i början den angreppsstorm, som hans motståndare riktat mot honom, för att han vid sitt besök i England och Frankrike icke skulle ha iakttagit den neutralitet, som krävs av en medborgare i ett neutralt land.

Han framhöll gentemot sådana påståenden att den neutrale medborgaren i ett neutralt land icke kunde förbjudas att bilda sig en åsikt och säga sin mening.

Egendomen Ålspånga i Bettna socken är av hr Edvin Eriksson och Verner Eriksson försåld till skohandlaren C.G. Ström, Kumla, för ett pris av 450 000 kr. I köpet ingå levande och döda yttre inventarier.

För lagringen av potatis har Katrineholms livsmedelsnämnd beställt 3 000 lådor, vilka komma att förvaras dels i förhyrda källare och dels i de gropar nämnden för ändamålet kommer att gräva i grusåsen.

ANNONS: Fallfrukt köpes denna vecka av frukthandlare Jonsson, Tegnérvägen 16, Katrineholm

ANNONS: Troende jungfru, ordentlig, frisk, stark och barnkär, villig utföra förekommande göromål samt sköta barnens tvätt, erhåller god plats den 1 oktober, om svar med lönepretantioner sändes till Syster Gretas spädbarnshem, Vingåker.

Kuriren för 50 år sedan

På måndagen tog kommunalfullmäktiges ordförande i Sköldinge, Ewert Råstedt, första spadtaget till det nya ålderdomshemmet vid Björkvägen i Valla. Det nya hemmet ska kallas Vallgården och får 44 vårdplatser. Det är projekterat till 2,8 miljoner kronor.

Som ett led i den stora nybyggnationen vid AB Ljungströms konfektionsfabrik i Vingåker togs matsalen i bruk för första gången på måndagsförmiddagen. Mellan 120 och 130 anställda kommer att kunna serveras i varje omgång.

Vicepresident Hubert Humphrey förefaller gå mot säker seger när demokraterna ska utse presidentkandidat. Inför det amerikanska presidentvalet är det dock republikanernas Richard Nixon som är favorit i opinionsmätningarna.

Kuriren för 25 år sedan

Bengt-Åke Sundqvist, platschef på företaget Allti, hyllas som Årets företagare i Flen.