Olle var i grund och botten biolog med specialintresse för insekter och svampar. Under åren hann han samla och katalogisera en mängd insekter. Ett annat av hans stora intressen var fiske och han reste under tre veckor varje år till Lappland för att fiska och samla insekter. Så sent som i år körde han den långa sträckan med bil själv. Dessutom deltog han i många lokalt hållna fisketävlingar. Fiskar var också ett ofta förekommande motiv i de tavlor han målade.
En händelse i Lappland för några år sedan hade kunnat gå illa för Olle. Under en fisketur skulle han plocka undan några grenar som låg i vattnet. En gren visade sig vara en huggorm och Olle blev biten. Han fick i all hast flyga helikopter till Lycksele för serumbehandling. Till saken hör att Olle var en natur- och ormvän och skulle aldrig kunna göra en orm något ont.
I ungdomen var Olle en erkänt duktig simmare och kunde bland annat simma väldigt långt under vatten. Han delade gärna med sig av sin simkunskap och lärde många ungdomar vid Lyttersta att simma i sjön Tisnaren. Dessutom lärde han ut tekniken i höjd- och stavhopp och var en inspiration till den återkommande Lytterstaolympiaden.
Han träffade blivande makan Gudrun, som efter andra världskriget kom till Katrineholm och vår familj, och som fick arbete i min far Heinz Kasches bokhandel.
Olle tog jobb som brevbärare innan han fortsatte sina studier i Uppsala och tog sin licentiatexamen. Makan Gudrun följde med och arbetade under Olles studietid i en bokhandel i universitetsstaden.
Efter avslutade studier fick Olle anställning på Duveholmsgymnasiet som naturkunskapslärare, en tjänst han trivdes med. Det hann bli 30 år på skolan innan han gick i pension. Han var den gamla tidens lärare som satte kunskapen före grupparbeten och han var en omtyckt lärare bland eleverna.
Efter återkomsten till Katrineholm efter Uppsalatiden gick Olle med i Katrineholms golfklubb och spelade snabbt till sig ett lågt handikapp. Golfspelet kröntes med ett hole-in-one under en tävling på Jättorps golfbana.
Olle var som en "Carl von Linné" och botaniserade gärna och engagerat bland växterna i den egna trädgården i Katrineholm.
Claes-Göran Kasche