Den 1 november är det grönt (eller kanske rött) vid korsningarna Fredsgatan - Vasavägen (Domushörnan) och Djulögatan - Eriksbergsvägen (utanför brandstationen). Det betyder att Katrineholms trafikljusanläggning för 75000 kr skall vara på plats. Och visst är ljussignalerna mer än efterlängtade.

Agronom Gustaf Liljencrantz, 26, tar 1970 hand om jordbruket på Fogelstads säteri i Julita. En modernisering pågår just nu av slottsbyggnaden. Liljencrantz håller på att inreda en sju-rumsvåning åt sin familj - hustrun Christina och sonen Eric, snart sex månader.

Utesäsongen i Folkets Park i Katrineholm avslutas fredagen 23 augusti med Gnesta-Kalles "Sommarkväll". Medverkar gör bland andra Bertil Boo, Annica Risberg, Monica Lind och Ricke Lööws orkester.

Yngve Holmberg, 43 år, är beredd att sätta in kraft på att skapa ett enda borgerligt parti i Sverige. Men det ska vara ett parti som för en borgerlig politik, säger den unge högerledaren som opinionsmässigt fått lite motvind den senaste tiden.

Primus-Sievert AB ska uppföra en större lagerbyggnad vid företagets anläggning i Flen. Byggnaden ska tjäna som ett gemensamt centrallager för Esso biltillbehör. Företaget som har 60 anställda i Flen räknar med att anställa ytterligare 20.

Kuriren för 25 år sedan

Klockan 14.09 söndag 8 augusti var Sverige en hårsmån från den värsta katastrofen i landets historia. Tiotusentals människor befann sig i livsfara när flygvapnets första Jas-plan kraschade på Långholmen i centrala Stockholm. Planet störtade futtiga 30 meter från Västerbron på vilken tusentals åskådare stod.

– Nionde man i Europa - tja, direkt missnöjd kan jag inte vara.

Katrineholmssimmaren Pär Lindström vann B-finalen vid EM i Sheffield.

Ronny och Ragge satte Östdals hage i gungning. Peter Settman och Fredrik Granberg har blivit raggare med hela svenska folket.

Kuriren för 10 år sedan

Georgisk militär har skjutit ned flera ryska stridsflygplan.

Peter Gahnfeldt har till landstingsledningen överlämnat en proteslista med 15647 namnunderskrifter mot förslaget att stänga ögonkliniken vid Kullbergska.