Den 31 maj 1968 omkom provflygaren kapten Lennart Fyrö från Katrineholm efter att ha skjutits ut i katapultstolen i en J 37 Viggen som stod på marken. Vad som inte offentliggjordes var att en exakt likadan olycka inträffade sex månader tidigare med major Dahlström, en provflygare vid SAAB.

Dahlström utfärdade en varningsrapport om risken för vådaskjutning, men rapporten åsattes beteckningen "intern fördelning" inom SAAB. Att majoren inte dödades var rena turen.

Utskjutningsmekanismen utlöstes då Dahlström böjde sig ned för att plocka upp sin checklista från golvet i kabinen. Fyrö förolyckades när han böjde sig framåt i kabinen. Då utlöstes landningen under katapultstolen och han slungades 75-100 meter upp i luften.

En liten skara våldsamt jublande klasskamrater kunde på fredagskvällen konstatera, att klass 5 i Björkviks skola, nykomlingen i radions "Vi i femman", gick vidare i frågetävlingen. Spännande värre var det dock – Björkvik slog Österåsens skola från Mariestad med så knappa siffror som 19–18.

Björkvikstrion Pia Karlsson, Maria Kagefeldt och Gunnar Jansson skaffade sig en knapp ledning redan i ett tidigt skede och behöll den ledningen ända till slutet – på sex sista frågorna missade man inte en enda poäng!

Kuriren för 25 år sedan

Idrottslärarna vid Duveholmsskolan anser att eleverna på gymnasiet borde få mer tid att hålla kroppen i form. Med Duveholmshallen inpå knutarna vill de ge skolan en profil där idrott och hälsa ställs i förgrunden.

Stadshotellet i konkurs. Kommunen förlorar miljonbelopp.

Nu är KSS på väg att få en ny landslagssimmare efter Pär Lindström. Talangen och bröstsimmaren Anders Wallin är uttagen till ett ungdoms- och juniorlandslagsläger i Linköping kommande helg.

Kuriren för 10 år sedan

Sedan några månader är Sörmlands första vindkraftverk i drift utanför Vingåker. Bröderna Thomas och Magnus Århammar ser den miljövänliga tekniken som en trygg investering för framtiden.

Närmare 50 personer anmälde under 2008 sitt intresse för att bli gode män i Katrineholms kommun. Det är ett välkommet tillskott då antalet uppdrag mer än fördubblades i fjol jämfört med 2007.