Anders och Ida Egeland gick i samma klass på Hansjöskolan i Vingåker från femman till nian, och var bra kompisar. De tappade kontakten innan de träffades igen som 18-åringar, och blev ett par, sambos och småbarnsföräldrar till Juni och Olle. 

Ida hade föreslagit förlovning utan att Anders nappat.

– Ska man förlova sig ska man gifta sig inom ett år. Jag ville att det skulle vara på riktigt, säger Anders.

Artikelbild

| Sex uppdrag fick Ida Egeland innan hon kunde parkera bilen vid Gatstuberg och följa marschallerna upp till utkiksplatsen.

Men funderade gjorde han under flera år på hur han skulle fria till sin Ida. Datumet, 111111, fick honom att bestämma sig, och börja planera.

Den 10 november 2011 inleddes Anders frieri med att det plingade på dörren och Ida hittad en lapp där det stod att hon skulle åka till Däckia. På lappen stod det att "Dillen", Anders smeknamn, var borta och att hon måste hitta honom.

– Jag mötte min svägerska i trappan, hon skulle vara barnvakt. Olle var bara tre månader, berättar Ida.

På däckfirman väntade ett paket med en spade, ficklampa och uppmaningen: åk till Junis dagis och gräv i sandlådan. Uppdrag följde på uppdrag. På Shell skulle Ida fråga efter "Dillen".

Artikelbild

| Novemberkvällen på Gastuberg slutade med att Anders Egeland friade till Ida.

– Då fick jag en påse muffins och en karta.

Kartan visade vägen till Gatstuberg, och vägen upp till utkiksplatsen kantades av marschaller. Där väntade Anders och en brasa.

Artikelbild

| Den 10 november inleddes skattjakten som ledde till att Anders Egeland friade till sin Ida den 11 november 2011, 111111.

– Ida var snabb och kom tidigare än vad jag räknat med. Frieriet skulle ju ske efter 24, så att det blev rätt datum, och klockan var inte ens 23. Jag svamlade om att det var mysigt. Vi drack varm choklad och åt muffins. Jag märkte att Ida väntade på något mer, men jag hade koll på klockan.

Till slut blev det äntligen dags, Anders frågade om de skulle gå till bergskanten och titta.

– Nedanför hade några kompisar hade rullat ut en stor banderoll där det stod "Vill du gifta dig med mig?", berättar Anders.

Marschaller ramade in budskapet, och Anders föll på knä och upprepade frågan.

– Jag hade ju misstänkt att något skulle hända men jag blev jätteglad, säger Ida som sa ja.

Tio månader senare väntade bröllop i Högsjö kapell inför 70 gäster.

I dag har Juni hunnit bli 11 och Olle 8 år. Ida arbetar som sjuksköterska och pluggar vidare för att bli distriktssköterska. Anders har sadlat om från brödförsäljare till att utbilda sig inom byggbranschen. 

Alla hjärtans dag firar Ida och Anders med att se Fredrik Lindströms show "Mänskligheten – Föreställningen om oss själva" i Linköping.