4 st
150 g hjortronpuré
19 g citronsaft
12 g potatismjöl
1/4 vaniljstång
12 g lakkalikör
75 g äggvita
38 g socker
Väg upp hjortronpurén, citronsaften, potatismjöl, vaniljstång och lakkalikören i en kastrull. Sätt den på låg värme och vispa tills det blir en fast smet. Låt svalna.
Vispa äggvita och socker till ett fast skum.
Vänd samman skummet med smeten tills den blir slät. Var dock försiktig så du inte rör för mycket utan bara vänder. Annars försvinner luftigheten och då stiger det inte i ugnen.
Smöra sufflékopparna. Dra penseldragen uppåt och var noggran så att sufflén inte riskerar att bli sned. Sockra därefter kopparna och häll ut allt överflödigt socker. Ställ dem sedan i kylen cirka 10 minuter.
När formarna är kalla fylls de med sufflésmeten. Fyll hela vägen upp och dra sedan av toppen med en palett eller stekspade så de blir helt raka. Dra sedan med tummen runt kanten högst upp så inte sufflén sitter fast på andra ställen än där det är smörat och sockrat.
Baka dem sedan på 175 grader tills de stigit cirka 2 centimeter över kanten på formen.
Serveras direkt och gärna med vaniljglass.