Gitarristen Per-Olof Johnson, född i Vingåker och uppväxt i Katrineholm, har utsetts till en av det sörmländska landstingets fem kulturstipendiater i år. Han får belöningen för "banbrytande insatser för främjande av det konstnärliga gitarrspelets renässans, främst i gitarrmästaren Andrés Segovias efterföljd."

Ett nytt fritidsområde håller på att växa upp i Bettna kommun. Bo Hage heter området som ligger utmed länsvägen mellan Broby och Bettna. Försäljningen av de 71 tomterna startade förra hösten och 25 fritidshus är uppförda eller under uppförande.

På söndag väntar seriefinal på Backavallen i div. V. KAIK tar emot Råby-Rönö och mönstrar följande lag. S-E Sköld, Roland Gustavsson, Åke Andersson, Tommy Lindén, Hans Lind, Claes Rydberg, Jan Carlsson, Rolf Andersson, Arne Eklöf, Folke Larsson och Walther Andersson.

– Arbetsgivarföreningen vill att man i höstens avtalsrörelse skall nå en uppgörelse som innebär en konsolidering av företagens kostnader, säger SAF-chefen Curt-Steffan Giesecke i en TT-intervju. Våra motparter har åtminstone inte ännu yrkat på några kontantlönehöjningar och jag förmodar att de dragit samma slutsats som vi själva, att utrymmet för 1969 redan är intecknat.

Kuriren för 25 år sedan

På lördagen återupplevde Vingåker en av sina stora dagar. Med ett litet teaterspel vid Säfstaholms slott visades något av hur det gick till när Västra stambanan invigdes 1862.

Kvinnojouren i Katrineholm har fått en mobiltelefon av socialnämnden. På det sättet finns det nu någon tillgänglig på kvinnojouren dygnet runt. Samtidigt byter föreningen namn och utökar sin verksamhet i Vingåker.

Volvo och Renault går samman. Avtalet presenteras vid en presskonferens på Renaults huvudkontor i Paris i dag på eftermiddagen.

Kuriren för 10 år sedan

I 37 år har Göran Hallberg verkat som präst. De senaste 26 i Julita och Österåkers församling. I morgon håller han sin sista gudstjänst före pensioneringen.

Katrineholms snälla konstterrorister har slagit till igen. Den här gången i rondellen på riksväg 56 intill Vika deponi. Tre höga pilar i rondellens mitt och en blå skylt med texten "För att Karineholm känns som en riktig fullträff" är skulpturens innehåll.