Arbetaredemonstration i Katrineholm. Kräver författningsfrågans omedelbara lösning och resonligare livsmedelspolitik. Katrineholms arbetarekommun behandlade på talrikt besökt möte i fredags den politiska situationen. Under debatten framhöllo samtliga talare, att tiden nu vore inne för genomgripande reformer i svenskt samhällsliv.
Mötet anslöt sig enhälligt till det av Stockholms arbetarekommun i torsdags gjorda uttalandet, innefattande krav på fullständig författningsrevision enligt regeringen förslag, 8-timmarsdag inom industrien, utarbetande av förslag till militärväsendets snara avveckling, utredning om tryggande av arbetarnas inom storindustriens ställning samt införande av republikanskt statsskick, därest folkets flertal genom folkomröstning skulle uttala sig därför.
Lysning avkunnades under gårdagen i Flens kyrka mellan föreståndaren för konsumtionsföreningen i Björnlunda Johan David Johansson och telefonisten Carrie Österholm, Gröneborg, Flen.
Till epidemisjukhuset forslades i lördags fem stycken flickor, anställda på ett kafé här i staden. Av dessa äro två sjuka i scharlakansfeber och de tre övriga få stanna för några dagars isolation i avvaktan på hur deras tillstånd kan utveckla sig. Kaféet har stängts.
För difteri ha i dag och i går intagits två barn, det ena från Nävertorps hage och det andra från Birkastaden.
Hela antalet patienter på sjukhuset är i dag 17.
Kuriren för 50 år sedan
Minns ni den svåra olyckan vid Asketorp i Regna den 7 september förra året, då 60-åriga lantbrukaren Karl Eriksson överfölls och skadades svårt av en rasande tjur? Tack vare grannen, lantbrukare Ingvar Andersson, kom Karl Eriksson undan med livet i behåll. På söndagen belönades Ingvar Andersson för sin bragd, tillsammans med fem andra personer, av Carnegiestiftelsen. 3.000 kronor och ett guldur fick Andersson för att han med fara för eget liv kastade sig fram och stoppade den ursinniga tjuren.
Tolv scouter, den bästa siffran på flera år, invigdes vid söndagsförmiddagens scoutgudstjänst i Frälsningsarmén i Katrineholm. Det var en vargunge, fem flickscouter och sex blåvingar som fick ge scoutlöftet och ta emot sina tecken av mötesledaren, ungdomsfanjunkare Per Engvall.
Den sista kvarvarande mamsellen i Vingåkersbygden, fröken Alma Hallengren, uppnår torsdagen den 21 november den aktningsvärda åldern av 90 år. I hela 41 år var hon något av allt i allo i två för att inte säga tre generationer Palmstierna på Skenäs gård i Vingåker.