Österrike står inför hungersnöd på grund av inställda spannmålsleveranser från Ungern.

Till fullmäktig att inför Oppunda häradsrätt deltaga i val av vattenrättsnämnderna valde Västra Vingåkers kommunalstämma i lördags friherre Magnus Palmstierna å Skenäs.

Spanska sjukan har krävt ytterligare ett dödsoffer i Katrineholm. I lördags avled fru Gerda Lovisa Jansson, 27 år gammal och maka till tredje kompanjonen i firman Olsson och Rundqvist, ingenjör Ludvig Jansson. Den avlidna var dotter till innehavarinnan av café Framtiden fru Ida Öhman och sörjes dessutom av en 2-årig son och flera syskon.

Landet runt inträffa dagligen dödsfall. Oftast är det unga kraftiga människor som dö under särskilt beklämmande omständigheter. I Finspång dog i fredags en ung steneriarbetare Viktor Lundberg. I Norrköping ha två unga makar avlidit strax efter varandra, lämnande två små barn efter sig. Det ena är svårt sjukt. I går begrovos i Norrköping 16 personer; alla hade dock ej dött i spanska sjukan. Både i Norrköping och Linköping har förbud mot offentliga danstillställningar utfärdats.

Kuriren för 50 år sedan

Fröken Vendela Andersson, Nyäng, Baggetorp, vet precis hur en mjölkflaska ska diskas. Hon har diskat och mjölkat i hela 25 år, och det har hon gjort så bra att det blivit guldmedalj för besväret.

Ett nytt hem på 21 dagar! På bilden ser vi familjen Lars-Erik och Birgitta Eklöf och sonen Mattias i sin villa i de nya bostadskvarteren vid Götgatan i Katrineholm. Det uppfördes på 21 dagar har innehavaren räknat ut.

I går presenterade Scania sin turistbuss – en frukt av samarbete med tyskt företag.

Ett stycke av den gamla kyrkogårdsmuren i Östra Vingåker – den som löper från klocktornet till kyrkogårdens sydöstra hörn – håller just nu på att återuppföras. Den aktuella delen var i mycket dåligt skick. Nu är den nedriven, och muraren Einar Hasselström, Katrineholm, ska börja mura upp tegelmuren igen i slutet av veckan. Arbetet beräknas ta ett par veckor.

Karl-Axel Lindvall på Jungfrugatan 4 i Katrineholm hade det jobbigt i helgen. Han råkade nämligen få napp av Näsnarens (den sjön som ligger i Katrineholms nordvästgräns) farfarsgädda. Över nio kilo vägde bjässen till gädda han fick på sitt kastspö. Det blev en hård match försäkrar han.