Kuriren för 50 år sedan

Folkpartiets ledare Sven Wedén kommer att svara på väljarfrågor vid ett offentligt möte i Stadsparken på fredag. Även riksdagsman Ola Ullsten och lokala politiker kommer att medverka.

Teknikens välsignelser kan bli en förbannelse. Det är fallet med ventilationsanläggningen Katrineholms Folkets hus. Värst utsatt i detta glaspalats är personalen på skolkansliet. Flera svimningsanfall har inträffat. Soldagar har hettan inomhus varit 35 grader. Yrkesinspektionen har påpekat att ventilationssystemet inte är monterat efter anvisningarna.

När rättegången mot före detta boxaren Bo Högberg fortsatte på tisdagen gick det som på måndagen. Bosse Högberg rusade ut från rättegångssalen och hans försvarare fick rusa efter honom på gatan.

När Roland och Ingrid Holmqvist i påskas övertog Nästorps Handel startade samtidigt andra aktiviteter under och bakom den kombinerade affärs- och bostadsfastigheten. På baksidan schaktades och göts. Nu står där en bilreparationsverkstad. I butiken har makarna satsat på nyheter som kyl- och frysdiskar samt en charkdisk. Kundunderlaget är 50 hushåll vintertid och det dubbla under sommaren.

Natten till lördag bryter det stora affischkriget ut mellan partierna - fyra veckor före andrakammarvalet söndagen 15 september. Därmed går också officiella startskottet för den hårdaste valkampen på ett par decennier.

ANNONS: Provkör i dag! Peugeot 204. Höga prestanda. Vidunderliga vägegenskaper. 14300 :- på gatan. Bil AB Stenbergs, Bettna.

Kuriren för 25 år sedan

De 50 fotografer och journalister som trängdes på strandkanten vid Harpsund fick nöja sig med att se statsminister Carl Bildt och brittiske premiärministern John Major knalla ut på bryggan och titta på den berömda ekan. Någon roddtur blev det inte.

Madeleine Andersson från Floda, bara nio år, blev tvåa på 5 km i Cathrineloppet. Inte undra på att hon blev publikfavorit längs Drottninggatan.

Kuriren för 10 år sedan

Ryska stridsvagnar rullade in i den strategiska staden Gori i går och trängde allt djupare in i Georgiens territorium. Den EU-förmedlade vapenvilan syftar till att avsluta sex dagars strider som har tvingat 100 000 människor att lämna sin hembygd.