Lars Falk föddes i Värmbol den 25 juni 1931 som näst äldste son till Gösta och Ella Falk. Han hade fyra syskon: Sven-Olav, Jan-Erik, Nils-Åke och lillasyster Inga-Lena, av dessa är det bara Jan-Erik som är kvar i livet.

Han började som ung pojke att arbeta som springpojke vid Elerts färghandel och flyttade sedan till Viggbyholm och Kallhäll i början av 1950-talet, där han arbetade som järn- och färghandlare.

Lars Falk var en aktiv idrottare långt upp i åren och har sprungit Lidingöloppet, cyklat Vättern runt och framför allt "kanotat" över hela Sverige och i Norge.

Han var alltid nyfiken på nya ställen och kulturer och fick se mycket av världen på sina resor.

Han gifte sig med Gunnel och fick tre döttrar, Birgitta, Karin och Anna.

De bodde i Kallhäll men flyttade på 1970-talet till Dalarna och Gagnef. Döttrarna bor fortfarande kvar i Dalarna på olika ställen.

Som pensionär flyttade han tillbaka till Katrineholm och blev ånyo torpare, denna gång vid Gatstugan som han renoverade och gjorde till en liten oas. Han stortrivdes med att ha naturen omkring sig, njöt av blommor och djur, men hans största intresse var historia och litteratur

Han var aktiv i Östra Vingåkers hembygdsförening och var med i PRO:s läsecirklar, tyvärr blev synen kraftigt försämrad på äldre dar. Men med en positiv syn på livet och ett bra förstoringsglas så fixade han det mesta.

I december 2017 flyttade han till ett vårdhem i Falun för att finnas närmare sina döttrar och barnbarn.

Lars Falk avled den 16 juni, bara några dagar innan han skulle fylla 87 år.