– Solstråle? Nämen vad säger du. Jag blir riktigt rörd, säger Daniel Tillnell i telefon när KK ringer upp. Denna gång kom nomineringarna från både Åsa Plantin och Gunilla Tonebrand:

"...alltid glad och serviceinriktad ... han fixar och donar och har ett tålamod som heter duga. Daniel är en klippa och framför allt brinner han för klubbens ungdomar som avgudar honom. En kanonkille."

Daniel Tillnell tar emot i shopen på Katrineholms golfklubb. Utanför badar de mycket välklippta gräsmattorna i julisolen. I shopen råder full aktivitet. Folk går in och ut, pratar, äter lunch och tittar på golfprylar.

Daniel Tillnells titel är golfchef och han ansvarar för golfträningen.

– Men jag är allt-i-allo här. Jag pysslar ju med allt möjligt, säger han blygsamt.

Varför är du så omtyckt, tror du?

– Jag vet inte men jag har fått höra det ibland. Kanske för att jag löser problem och har svårt att låta saker ligga. Lite av en kontrollmänniska är jag nog men jag säger åt killarna att de får bromsa mig om det behövs. Och detta är en fantastisk arbetsplats. Folk är här och sysslar med sin hobby och då blir det så klart god stämning, säger Daniel Tillnell.

Som barn spelade han tennis och fotboll. Efter en resa till USA började fadern spela golf och Daniel Tillnell följde med.

– När jag själv väl provat att slå var jag fast, säger Daniel Tillnell.

[fakta nr="2"]

Han har noll i handicap och satsade på att spela golf på heltid innan han i 26-årsåldern började arbeta för klubben. Efter det har han utbildat sig till tränare och har coachat många golfspelare genom åren.

– Att träna med ungdomarna är nästan det roligaste. De är verkligen fantastiska! Härliga och så spontana. Om man ger dem energi får man så mycket tillbaka, säger Daniel Tillnell.

Som tränare blir du en förebild för ungdomarna. Hur hanterar du det?

– Man får tänka till när man är med ungdomar. Det gäller att visa gott omdöme och gott uppförande.