Kuriren för 50 år sedan

Flens IF fick en lyckad start på höstsäsongen och bortabesegrade Smedby med 4-0. Målen gjorde Göran Harrsjö, 2, "Locke" Karlsson och Pelle Holmén.

Hertzbergs Konfektion AB på Vingåkersvägen har efter semesteruppehållet startat en ny företagsskola. Anledningen till att man har startat en kontinuerlig företagsskola är att man i Katrineholm liksom på andra orter har svårt att få tag i van arbetskraft.

Den 5 augusti invigdes Saima kanal på nytt. Efter en paus på närmare 25 år öppnas en ny farled mellan det stora insjöbäckenet i östra Finland och Finska viken. Kanalbygget blev möjligt då Sovjetunionen i början på 1960-talet gick med på att låta Finland hyra ett 1 291 hektar stort kanalområde.

Ett välkommet återinträde i det lokala nöjeslivet har Jan Blomqvists orkester från Katrineholm gjort. Orkestern skingrades 1965 men i vintras började Jan Blomqvists åter dyka upp i nöjesannonserna. Janne Blomqvist, Bosse Johansson och Karl-Arne Henriksson är kvar sedan den tidigare eran medan Krister Andersson på bas och sång är ny i kvartetten.

Skånska Cement investerar två miljoner kronor i villaområdet Kalkbrottsvillorna. Investeringen talar för att de anställda i Forsby kalkbrott i Österåker, 30 man, kan se tryggt på framtiden. Det understryks också av att Skånska Cement från Forsby gård under 1967 köpte mark och därmed försäkrade sig om hela den kända kalkfyndigheten.

Kuriren för 25 år sedan

1 200 löpare kämpade sig runt KK-joggens bana i går kväll. Kämpade bäst av alla gjorde hemmasonen Johan Fulke som vann efter en suverän spurt.

På Lövåsvägen startar om ett par veckor Katrineholms nyaste skola: Montessoriskolan. 24 barn mellan sex och tio år har fått plats till en början. För Margareta Vasseur, som blir skolans enda lärare, är det en dröm som går i uppfyllelse.

Kuriren för 10 år sedan

I flera år har det funnits avancerade planer för att göra en å-promenad över Hacksta ö, men det har dröjt. Promenaden kan nu äntligen bli verklighet. Hacksta ö är ett populärt utflyktsmål och äldre minns säkert tiden då här fanns en dansbana.

– Det här kommer att bli ett lyft, fastslår kommunalrådet Viking Jonsson.