Kenneth Nilsson började som chaufför 1991. Han har kört elever till Brenäs skola så länge att han nu är inne på andra generationen barn; vars föräldrar han skjutsade till skolan.

Josefin Andersson, mamma till "bussbarnen" Emil och Lovisa Pettersson, skickade in sin nominering i slutet av vårterminen.

"Vi tycker att vår busschaufför "Kenta" är en riktig solstråle. Han skjutsar våra barn till och från Brenäs skola. Kenta har alltid tid att prata och skoja med både barn och föräldrar. Han ser inte problem, utan hittar lösningar. Kenta är helt enkelt världens bästa busschaufför!", skrev hon.

Nu när höstterminen börjat är det i stället barn som ska till Sävstaskolan och Slottsskolan i Vingåker som blir hämtade av "Kenta". I sin nya fina buss har han 31 platser, och bussen är nästan full när han har hämtat upp alla.

– Jag börjar vid Torpa utanför Hävla, sen Rolltorp, Byle, Kindstorp, Sunda... Det bor ju folk överallt utefter vägen, säger han.

Inne på terminens tredje vecka börjar han bli välbekant med vägar ute i skogen och de nya namnen. Passagerarna har kunskap.

– De vet, "där bor den och där bor den"... man tar hjälp av barnen. Jag brukar säga att får man bara med den första ungen så löser det sig, säger Kenneth Nilsson och skrattar.

Hur är det att köra skolbarn?

– Det är jättebra. Ungarna är jättebra. Det beror väl lite på hur de är uppfostrade och på hur man är mot dem själv. De är tysta och försynta, säger hej.

Kenneth bor i Rejmyre. Han är född och uppvuxen där.

– Jag blåste glas i fem år, för det gör man ju när man är uppvuxen i Rejmyre. Sen gjorde jag kristallkronor i 15 år. Sen har jag hållit på med det här i 28 år.

Att bli chaufför hade han haft i tankarna länge, men inte kommit till skott.

– Man går och väntar och väntar.

1991 gjorde han slag i saken, och har kört åt Rejmyre buss, Finspångs taxi och nu åt Hällesta buss. Han har bland annat kört turistbuss till Österrike och Holland.

– Det här är bättre, då kommer man ju hem på kvällen.

På frågan vad han tycker om att göra när han är ledig, vad han har för intressen, säger han:

– Nuförtiden är det barnbarnen. Och sport, jag har spelat fotboll.

"Kenta" kör också resor för fotbollsklubbar.

– Fotbollsresor och sånt tycker jag är jätteroligt att köra.

Hur är det att vara busschaufför och ha hand om människor?

– Det är mycket socialt. Jag trivs med det. Många som åker på en resa gör det för att komma ut och träffa folk, att få folk att prata med.

– På lördag ska jag köra Tjejmilen, en grupp från Örebro, berättar Kenneth innan han rullar i väg med sin buss från Slottsskolan.