Tony Lindholm är en solstråle, tycker Kristoffer Sirrewius.

– Vi jobbar ihop i kommunen, förklarar Tony Lindholm.

"Tonys omättliga vilja att göra alla glada och att han ser varje person och dess fulla potential gör honom till den mest kärleksfulla och glada person jag känner. Tony ser aldrig problem, utan bara möjligheter och bjuder gärna på en kram eller dans om någon känner sig nere. Med Tony i sitt sällskap så har man aldrig tråkigt och hans värme och omtanke smittar av sig", skriver Kristoffer Sirrewius i sin nominering.

Artikelbild

Tony Lindholm gör allt för att lätta upp stämningen där han befinner sig. "Det är inte bara att sätta upp en hylla. Man kan vara glad också!", säger han, ett exempel på hans inställning.

– Vad härligt att höra! säger Tony, som jobbar som vaktmästare i Valla och Sköldinge.

– Jag har jobbat med människor i rätt så många år, bland annat på fritidsgård och behandlingshem. Det är härligt när man kan hjälpa människor. Ett leende smittar. Även om man inte får ett leende tillbaka så tänker jag att nästa gång kanske.

Att någon sägs ha tråkig attityd tar han inte för en sanning ristad i sten.

– Han kan vara hur trevlig som helst! Det kan vara en liten utmaning att se om man kan vända en person. Man träffar många människor, alla har olika behov, och man vet inte vad en person har varit med om.

Orden sitter inte långt inne för Tony.

– Så är jag norrlänning också, det är därför jag är så tyst och blyg, skojar han.

Han kom som 8-åring från Lycksele till Vingåker med mamma och syskon 1976.

Han gick träutbildning på gymnasiet, jobbade med maskinskötsel och utbildade sig till undersköterska.

– Jag har alltid hållit på och micklat, skruvat och målat, alltid haft projekt, alltid hållit på och renoverat hus, bytt kök, bytt tak... Sånt man inte kan, kan man fråga om, fråga nån som har gjort det förut, det ska inte vara så mycket prestige.

På frågan om intressen säger Tony:

– Jag tycker om att njuta av livet. Passa på. Vi har bara ett.

– Fiska tycker jag mycket om. Sitta på vattnet och guppa med kaffe och bulle, och hoppas att man inte blir störd av att det nappar. Fika är ett intresse.

Tony har tre egna barn och två bonusbarn. I sommar, under fyra veckors semester för Tonys del, har det blivit bad, och bad igen för familjen dessa varma veckor.

– Det är det enda jag har gjort!

När Tony funderar mera på vad som gör honom till den som Kristoffer Sirrewius beskriver säger han:

– Min fru, att få vakna varje morgon bredvid henne och se hennes leende gör också att mitt leende räcker så mycket längre, och då är det inte tungt, oavsett dag i veckan, att vara positiv och glad.