Konditorn har koll på trender

Cissi Strand från Julita, dessertkonditor på Operakällaren, är med i regionallaget Stockholm culinary team, och ska även medverka och göra desserten till kungens 70-årsdag.

Hallå där2016-04-23 07:00

Vilka trender för bakverk ser du?

– Just nu tycker jag framförallt det är väldigt busiga och kreativa desserter och tårtor som är inne. Det ska inte se så stelt ut. Man ska bara se alla smakerna sprudla i olika former, färger och smaker. Det ska gärna se ut som ett organiserat kaos. Men det ska så klart fortfarande se proffsigt och elegant ut. Det är en fin balans där emellan. Det ska också vara naturligt både när det gäller färg och smak.

Vad tycker du själv om för kakor eller bakelser?

– Just nu tycker jag det är roligast med desserter och då äter jag gärna något fräscht och syrligt. En rabarberdessert slår aldrig fel. Men går jag på konditori så är kardemummabullen ett självklart val.

Kakminne från barndomen?

– Mina bästa kakminnen från barndomen är när man cyklade hem till mormor en sommardag, där luktade det alltid nybakat när man steg in genom dörren. Det kunde vara allt från kolakakor till gräddtårtor och till det serverades det alltid ett stort glas hemmagjord saft. Och hon gör fortfarande de godaste bakverken än idag enligt min smak! Inget slår en fika hos mormor Anna-Greta! 

Kaféminne?

– Mina bästa kaféminnen var när jag fick vara på Sultans konditori och ha min praktik när jag gick i skolan. Hur glad man var när man gick hem efter första praktikdagen och visste att det här vill jag verkligen hålla på med. Det var där hela min resa startade. Det var fantastiskt kul att få se och lära av all deras kunskap. Den är alltid bra att ha med sig i bakfickan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om