1403 personer emigrerade från Vingåker till USA åren 1866 - 1926. Hembygdsforskaren J. Gerhard Weijnblad är nu färdig med uppteckningen han gjort för Emigrantinstitutets räkning. Sida för sida har han gått igenom kyrkans utflyttningsböcker på pastorsexpeditionen. Förste Amerikafararen 5 maj 1866 var hemmasonen Carl Magnus Petersson, Asplunda och nummer två att begära flyttningsbetyg var pigan Kerstin Larsdotter från Norra Spånga.

De uppmärksammade planerna på att bränna ned Sjöholms slott utanför Katrineholm - slottet är ju som bekant för dyrt att underhålla enligt ägarinnan Cecilia Lewenhaupt - får skjutas på framtiden ytterligare ett tag.

Om allt går efter beräkningarna så far affärsbiträdet och musikern Per Eriksson, från Ålsäter utanför Katrineholm, känd som "Pelle i Skärva, till sydliga nejder i mitten på nästa månad. Pelle, 25 år, har fått erbjudande att ackompanjera ingen mindre än Harry Brandelius på Kanarieöarna i ett helt år.

Med nybyggnationer i höst och vinter för nära 30 miljoner kronor ämnar länsmyndigheterna i Sörmland att motverka en hotande arbetslöshet bland byggnadsarbetare. Katrineholm har fått igångsättningstillstånd för utbyggnad av ålderdomshemmet Furuliden för 2,4 miljoner kronor.

Kuriren för 25 år sedan

Han skulle köpa KK i tidningsaffären i Malmköping. Men tidningen var slut - så det blev två bingolotter i stället. Det blev katrineholmaren Stig Engströms bästa affär hittills. På den ena lotten vann han nämligen en lyxbil värd nästan en kvarts miljon kronor.

Sköldinge församling har köpt gamla Konsum i Valla för 1,2 miljoner kronor. Familjen Katanic ska flytta sin restaurangverksamhet från Valla till gamla Kungsbarens lokal i Katrineholm.

Kuriren för 10 år sedan

Den stora vinnaren var utan tvekan Kullbergska sjukhuset då konsultföretaget Helseplan överlämnade sin rapport till landstingsledningen.

– Vi bör ha Kullbergska som modell för hur sjukvården ska bedrivas i Sörmland, sa Dag Gjesteby från konsultföretaget.

– Sista tomten vid outleten är såld. Nu får vi se hur man ska arbeta vidare med Outletområdet, sa kommunalrådet Viking Jonsson i fullmäktige och gladdes också åt att bygget av ett centrallager för Factory Outlet kan starta vid Breneområdet.