Göthe Larsson växte upp på en liten bondgård i Lännäs i Närke. Efter skolan jobbade han i Örebro och besökte Vingåker ibland på fritiden.

– Jag och brorsan flängde runt lite grann som ungdomar gjorde, säger han.

I Vingåker träffade han Maj-Britt och de gifte sig. Han tog jobb på SKF i Katrineholm.

– Idag kan du gå barfota på golvet men när jag började var det inte så fräscht, berättar han.

Alla industrier var skitiga på den tiden, så det var inget han tänkte på.

– Jag har alltid trivts med mina arbetsuppgifter, kollegorna och cheferna. Från början var jag vanlig knegare och sen blev jag maskinställare, berättar han.

Han lärde även ut jobbet till nyanställda och var huvudskyddsombud. Han fick erbjudande om att sluta vid 60. Det passade bra eftersom Maj-Britt var sjuk i reumatism. Han vårdade henne i hemmet tills hon avled år 2000.

– Det är många tunga lyft som anhörigvårdade. Maj-Britt frågade om det inte vore lättare för mig om hon flyttade till långvården men jag sa: Så länge jag orkar sköter jag dig, berättar han.

Numera bor han mittemot stadsparken tillsammans med Birgitta Ljung. De var grannar tidigare men efter att Birgitta flyttat sågs de inte på 16 år. Av en slump träffades de på Katrineholmsveckan år 2000, men då var Göthe nybliven änkling och ingen av dem var redo. Göthe var inställd på att leva ensam och letade inte efter någon ny kärlek.

– Jag hade mina vänner och var nöjd med det. Men av en slump träffades vi på Safiren 2003, säger han.

Han mår bra men har lite svårt att gå på grund av diabetes typ 2.

– En kan inte leva rullan som förr, säger han med ett skratt.

Han brukar spela bangolf i Fiskeboda och boule i Äs. Förut spelade han mycket bowling som klubbmästare och lagledare i KSK och Special. 1994 fick han strike 12 gånger i rad.

– På den tiden var det ovanligare att göra en 300-serie. I dag har man ett annat material i kloten, berättar han.