– Jag drivs av en nyfikenhet och vilja att förändra, säger Ulrica Truedsson när vi ses i Katrineholms stadspark.

Som 17-åring blev hon medlem i SSU och har sedan dess varit aktiv som fritidspolitiker. Men sedan förra valet har hon varit tjänstledig från sitt arbete som gymnasielärare i samhällskunskap och historia för att arbeta med politik på heltid.

– Det är en förmån att ha tjänstledigt och få arbeta med sin hobby, säger Ulrica Truedsson. Vad som händer i framtiden är svårt att sia om.

– Vi politiker lever i fyraårsperioder. Men hur det än går i september är jag glad över det hårda jobb vi gjort för att driva igenom vår politik. Speciellt över beslutet vi tagit om nytt äldreboende som ska stå klart 2020, säger Ulrica Truedsson.

Tidigare i livet har hon flyttat runt en del men hon har alltid återvänt till Katrineholm.

Katrineholms-Kuriren intervjuade dig för 10 år sedan när du fyllde 40. Vad har hänt sedan dess?

– Livet är sig ganska likt förutom att min son har gått från 10 till 20 år. Jag är en person som lever här och nu. Men med åldern kommer en större trygghet i mig själv, säger Ulrica Truedsson.

Som ordförande för vård- och omsorgsnämnden har Ulrika Truedssons en varierad vardag som är fylld av besök på äldreboenden och gruppbostäder, sammanträden och möten med föreningar. Men hon måste också lägga arbetstid på att följa med i forskning om samhällsutveckling, utredningar och rapporter om nya lagar.

– Jag gillar system och hur allt hänger ihop. Katrineholm har en enorm potential, det finns verkligen en kraft i den här staden, säger Ulrica Truedsson.

Under sommaren ska hon ha lite ledigt och åka iväg till Frankrike i några veckor.

– Jag pysslar när jag behöver rensa hjärnan. Jag gillar att tillverka egna kort som jag skickar till födelsedagar och jul, säger Ulrica Truedsson.

Födelsedagen firar hon den 4 augusti med öppet hus för släkt och vänner.