Varför heter du Emma?

– Mina föräldrar berättade att de ville ha ett namn på E med två stavelser, så att det skulle passa ihop med min storebror som heter Erik. På vår gata fanns det redan en flicka som hette Elin, så då fick det bli Emma. Sen döpte de min lillebror till Albin, så jag antar att de inte kom på fler namn på E.

Hur passar du ihop med ditt namn?

– Jag tycker att Emma känns som ett snällt namn. Och jag är ganska snäll, så det passar ju bra.

Ville du heta något annat när du var barn?

– När jag var yngre ville jag heta något riktigt ovanligt, och långt namn. Jag tröttnade på att alltid gå i samma klass som minst en annan Emma. Så jag ville heta Eleonora, eller Esmeralda eller något liknande. Ibland tyckte jag att mamma och pappa i alla fall kunde ha haft fantasin att döpa mig till Emmy, som inte är alls lika vanligt som Emma.

Vilket är ditt smeknamn?

– Eftersom Emma är ett ganska kort namn kallas jag ofta bara för det. Min pojkvän kallar mig ibland skämtsamt för Oma, vilket jag fått veta betyder mormor på tyska. Hmm ...

Hur firar du namnsdagen?

– Vi brukar mest fira Margaretadagen (som ju också ingår i fruntimmersveckan!), eftersom alla flickor/kvinnor/damer på mammas sida av släkten heter Margareta. Men lite firande blir det på Emmadagen också, det är ju en bra anledning att fixa extra gott sommarfika.