Cläre Söderström-Svensson föddes 1931 i Dresden i Tyskland. Hennes föräldrar var två världsberömda äventyrare: Clärenore Stinnes och Carl-Axel Söderström. Clärenore var den första att åka jorden runt i bil på 1920-talet. Med sig hade hon fotografen och filmaren Carl-Axel.

Cläre växte upp på Asa herrgård i Småland, innan hon som ung vuxen kom till Sörmland och Stora Valla gård i Björnlunda. Hon studerade till läkare i Stockholm och arbetade från 1959 på Kullbergska sjukhuset, där hon så småningom blev överläkare. Hon hade ett stort engagemang för sjukhuset och var en förebild för många i personalen. Hon gick i pension 1996.

Efter pensioneringen fortsatte Cläre Söderström-Svensson att föra ett i högsta grad aktivt liv. Hon var engagerad i Katrineholms ryttarförening och i Oppunda jaktskytteklubb, framför allt för unga och nyblivna jägare. Hon tyckte mycket om att vistas i de sörmländska skogarna, och fortsatte att jaga in i det sista –  den sista turen i skogen gjorde hon tillsammans med sonen Stefan Söderström bara någon månad innan hon dog.

Cläre hade även ett stort konstärligt intresse och gick i pappa Carl-Axels fotspår som hängiven fotograf. 2017 visade hon några av sina naturfotografier på en utställning i Katrineholm. 

– Naturen ger mig ett lugn. Man kan vara på vilket humör som helst, när man kommer ut blir man harmonisk, sa hon till tidningen då. 

Cläre Söderström-Svensson lämnar efter sig ett stort tomrum framför allt hos sina tre barn och deras familjer, för vilka hon varit ett stort stöd och en fast punkt ända till slutet.