Då Mellösa socialnämnd vidgade sin åldringsvård till att omfatta även manliga hemsamariter, var det en bra satsning. Man avsåg att ge hjälp åt pensionärer i egna villor med utesysslor, snöskottning etc. Även om detta erbjudande hittills inte rönt något siffermässigt stort och livligt mottagande har det ändock vunnit uppskattning och tacksamhet. I Hälleforsnäs har två och i Mellösa en manlig hemsamarit varit i arbete. Att de varit särskilt hårt anlitade efter ymniga snöfall är en självklarhet.

Demonen har börjat sjunga. Ingmar Bergman, demonregissören, svårmodets apostel, Geniet med stort G etc. är glad. Så glad att han sjunger. I en radiointervju med Lennart Swahn på morgonen berättade Bergman om sina nya revolutionerande planer för sin nästa uppsättning på Dramaten. Publiken ska flyttas in på scenen, repetitionerna ska övergå i föreställning utan någon hetsande nervpirrande premiär och alla biljetter ska kosta fem kronor.

Cirka 120 personer samlades på torsdagskvällen till en informationsträff i Domusrestaurangen. samtliga deltar i Konsum-kursen "Ögat och belysningen".

Målsmännen till eleverna i klass 9 i Vingåkers grundskolor och avslutningsklassen i Vingåkers realskola hade på torsdagskvällen inbjudits till ett informationsmöte i Vidåkersskolans aula. Ett 150-tal föräldrar hade mött upp och hälsades välkomna av rektor Lars Göran Mård.

Kuriren för 25 år sedan

Joakim Mjösberg är Katrineholms enda graffitimålare. Under helgen har han hos JC målat en hel vägg, som ska bli en del i en hipp-hopp-hörna i butiken.

Man ska vara tjej, bo i Flen och gå på Torsboskolan. Då har man störst chans att få bra avgångsbetyg när man slutar nian. Flens ungdomar lyckades förra året bättre än Katrineholms och mycket bättre än Vingåkers i betygsjakten. men jämför man hela landet så ligger alla tre KFV-kommunerna sämre till än genomsnittet.

Kuriren för 10 år sedan

Efter nio månader utan bensinstation är det nu åter möjligt att tanka i Rejmyre. Tack vare bybornas engagemang och många timmars ideellt arbete kunde Rejmyreborna på fredagen fira den nya macken med en högtidlig invigning.

Högsjö kultur- och teatergrupp fortsätter att ge Högsjöbor och andra kulturupplevelser i mängd. Två uppsättningar är att räkna med framöver. Först ut är Arnbergs korsettfabrik.