Johanna Möller från Eskilstuna avtjänar i dag livstids fängelse. Foto:

Ny TV-dokumentär tar avstamp i Eskilstuna-Kurirens avslöjande om Johanna Möller

Eskilstuna

Johanna Möller från Eskilstuna är en av Sveriges mest omtalade brottslingar. Det var hon inte i juni 2016, när Eskilstuna-Kuriren gjorde det första stora avslöjandet om henne. I en helt ny dokumentärserie i TV3 berättas nu historien om Johanna Möller. Serien tar avstamp i tidningens avslöjande.

Det var den 16 juni 2016 som Eskilstuna-Kuriren kunde avslöja att en av cheferna för ett flyktingboende tvingat till sig sex med två ensamkommande pojkar hon hade ansvar för. Publiceringen hade föregåtts av ett omfattande journalistiskt grävarbete och nyheten fick stor spridning även utanför landets gränser.

I reportaget hölls den kvinnliga chefen anonym, men hon skulle snart komma att skriva in sitt namn i den svenska kriminalhistorien. I dag avtjänar Johanna Möller från Eskilstuna livstids fängelse för bland annat mordet på sin egen pappa, som höggs ihjäl i sitt sommarhus utanför Arboga den 3 augusti 2016.

TV3 sänder i kväll första delen i serien "Döden i Arboga", en dokumentärserie som berättar historien om Johanna Möller och hennes medbrottsling Mohammad Rajabi. Serien tar avstamp i Eskilstuna-Kurirens avslöjande sommaren 2016, och innehåller bland annat intervjuer med tidningens kriminalreporter Ingar Frostberg och nyhetschef Kristina Levin, som var den som tog emot det allra första tipssamtalet.

ekuriren.se/sommarstugemordet samlar vi våra artiklar om mordet och Johanna Möller. Här hittar du även en lättnavigerad tidslinje med länkar till många av de viktigare publiceringarna. Missa inte heller vår podd-dokumentär om Sommarstugemordet, där vi tar er med bakom kulisserna på ett av Sveriges mest uppmärksammade mordfall någonsin.

Första delen av dokumentären "Döden i Arboga" sänds i TV3 klockan 21.00.

Johanna Möllers brott

Johanna Möller avtjänar livstids fängelse för:

• Mord

• Försök till mord

• Stämpling till mord

• Stämpling till grov misshandel

• Försök till grovt bedrägeri medelst brukande av falsk urkund

• Givande av muta

• Urkundsförfalskning

• Hot mot tjänsteman

Hennes medbrottsling Mohammad Rajabi avtjänar 14 års fängelse för mord och försök till mord. Efter avtjänat straff ska han utvisas.