Hanna Olvenmark Àr en stark föresprÄkare för att Àta utomhus och tycker att valet av Ärets julklapp ligger bra i tiden. Hon vill gÀrna uppmuntra fler att leta sig ut i naturen och Àta sin mat dÀr.
ââDet behöver inte vara sĂ„ komplicerat eller förlagt till semesterveckorna nĂ„gra gĂ„nger per Ă„r. Det hĂ€r Ă€r nĂ„got som vi kan göra varje vecka, sĂ€ger hon.
Inte slit och slÀng
Det Àr ett för mÄnga vÀlkÀnt och klassiskt föremÄl som utsetts till Ärets julklapp av HUI Research.
ââNu har jag bara haft mitt eget stormkök i ungefĂ€r fem Ă„r och det har hĂ„llit hur bra som helst, och jag vet personer som sĂ€ger att de har anvĂ€nt sitt i 40â50 Ă„r. Det Ă€r helt fantastiskt, sĂ€ger Hanna Olvenmark.
Men nu i november och de nÀrmaste mÄnaderna kanske det inte kÀnns lika sjÀlvklart att ta med sig maten ut som i somras.
ââDet Ă€r nu vi behöver det. Vi Ă€r sĂ„ mycket inne vid den hĂ€r tiden. Dagen blir kortare och vĂ€dret kanske inte hjĂ€lper, men nĂ€r man vĂ€l har kommit ut och har klĂ€der pĂ„ sig som klarar det sĂ„ bryr man sig inte om det sĂ„ mycket.
Planera att gÄ ut
Hanna Olvenmark, som i början av 2021 slĂ€pper sin tredje kokbok som fĂ„tt titeln "Ăta ute", sĂ€ger att det bĂ€sta sĂ€ttet att komma ut Ă€r att planera och bestĂ€mma med nĂ„gon annan, eller bara med sig sjĂ€lv.
ââMen jag har varit ute sĂ„ mycket att för mig kommer det som ett sug att gĂ„ ut och laga mat. För min egen del funkar det allra bĂ€st att bestĂ€mma vilken dag jag ska ut och vad jag ska laga, dĂ„ har jag kommit över det största steget.
Hanna Olvenmark driver Àven sajten Portionen under tian och vill att mat ska vara kul, god, billig, klimatsmart och bra för kroppen.
ââOch jag vill gĂ€rna se mĂ„ltiden som ett litet Ă€ventyr. Det kan man ju göra hemma men det blir lĂ€ttare ute. Man ska inte glömma att det ska vara lite roligt.