Om Kristdemokraterna inte fanns med i politiken, vem skulle då slå vakt om områden som: familj, vård och omsorg, jobb och trygghet? frågar sig Bo Sävhammar.  ARKIVFOTO

Varför skall man ge sin röst till Kristdemokraterna?

Insändare

Vi har en tendens att med ”fördomarnas glasögon på” få en snedvriden bild av verkligheten.

Det här är en debattartikel med syfte att påverka. Det är den externa debattörens egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Läs mer: Så jobbar Katrineholms-Kuriren med journalistik.

En av dessa missuppfattningar är: Kristdemokraterna är ett trossamfund! Har vi fått denna uppfattning för att det var en pingstpastor (Levi Petrus), som tog initiativet till att bilda detta politiska parti? För att många som anslöt sig till partiet var personer vilka var engagerade inom frikyrkan och kanske främst pingströrelsen? Sedan har det visat sig att allt fler i samhället ställde upp på Kristdemokraternas människosyn och värderingar.

Personer som inte alls var/är engagerade inom någon kyrklig verksamhet men som ser värdet av att föra fram de Kristdemokratiska värderingarna! Som hos andra mindre partier, finns det en tendens att valmanskårens stöd svajar, allt efter hur samhällsengagemanget engagerar och omvärlden ”tränger sig på”.

Populistiska löften ges för att ingjuta någon form av lugn. Lag och ordning och trängre dörrar in i vårt land, är några inslag.

Kristdemokraterna ställer upp på att det måste finnas lag och ordning i vårt samhälle. Vi menar också att människor på flykt behöver ett tryggt samhälle att komma till. Att i integrationen skall det fokuseras på svenskundervisningen, ett erbjudande till ett eget hem samt arbete.

Om Kristdemokraterna inte fanns med i politiken, vem skulle då slå vakt om områden som: Familj, Vård och Omsorg, Jobb och Trygghet?

Moderaterna fokuserar på företagarna. Liberalerna på skolan. Centern på integrationen. Miljöpartiet på just miljö. Socialdemokraterna på arbetarklassen. Sverige Demokraterna på – ja jag vet inte, men deras bakgrund gör mig fortfarande betänksam. Vänsterpartiet på socialisering.

Vem kommer då att slåss för ”de mjuka värdena” i samhället om Kristdemokraterna försvinner ur den politiska bilden? Kristdemokraterna är mån om familjens självständighet. Om den äldres rätt till en tryggad ålderdom. Att stå upp för alla människors lika värde! Att stödja kvinnans rätt till sin egen kropp t.ex. i avgörandet av abort.

För mig blir därför en röst på Kristdemokraterna inte en bortkastad röst, utan ett stöd för ett humanare samhälle.

Bo Sävhammar Kristdemokraterna i Vingåker

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

KristdemokraternaVingåker
Relaterat