"Min dotter har inget tidsbegrepp och vet inte om hon har väntat 10 eller 40 minuter", skriver en orolig mamma.

Taxiresorna fungerar inte alls

Insändare

Jag håller fullständigt med insändaren "Funktionshindrade är inte gods som ska transporteras" (29/8) av en anhörig angående taxiresor till och från daglig verksamhet.

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Katrineholms-Kuriren med journalistik.

Ingenting verkar fungera längre! Ibland kommer inte taxin alls på morgonen (glömt brukare) och ibland kommer den sent. Samma sak när de ska hem.

Jag vet aldrig när min dotter kommer hem eller om hon har kommit iväg till jobbet. Ibland kommer hon en timme för sent till jobbet, ibland tar det en timme att komma hem (inom stan).

När man ringer taxi så har dom oftast ingen koll och skyller på allt möjligt.

Som förälder är det väldigt oroligt att inte veta om det hänt något. Om de har kommit till jobbet eller inte. Min dotter har inget tidsbegrepp och vet inte om hon har väntat 10 eller 40 minuter, hon vet heller inte hur hon ska göra. Hon står och väntar och väntar! Och blir självklart orolig.

Dessa människor har fått taxi beviljad av en orsak, ett funktionshinder, och betalar dyra pengar för att kunna ta sig till sitt "jobb". Det är inte värdigt att bara behandla dem som gods!

Mamma

Läs mer om dessa ämnen

tFunktionshinderInsändare