Småföretagarnas inköpsvanor har en betydande miljöpåverkan, skriver vd:n för Visma Advantage.

Svar om småföretagarnas miljöpåverkan

Insändare

I en insändare med rubriken Småföretagarna värnar miljön - LOU gör motsatsen (10/2) skriver Lars Knapsjö, vd för TimeApp AB, att Visma Advantage bör sätta press på politiker att förändra LOU snarare än att fokusera på småföretagarnas miljöpåverkan.

Det här är en debattartikel med syfte att påverka. Det är den externa debattörens egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Läs mer: Så jobbar Katrineholms-Kuriren med journalistik.

Självklart spelar LOU (Lag om offentlig upphandling) en viktig roll för att driva en utveckling mot mer miljömässiga inköp. Vi välkomnar förstås alla typer av initiativ som kan gynna miljön.

Samtidigt utesluter den ena inte det andra. Småföretagarna utgör 99 procent av Sveriges företag och deras inköpsvanor har därmed en betydande miljöpåverkan.

Vi har i många år genomfört Affärsbarometern, en undersökning som glädjande nog majoriteten av gångerna har visat att allt fler småföretagare tänker på miljön när de gör sina inköp. I den senaste undersökningen såg vi dock ett trendbrott och att miljöhänsynen för första gången på länge minskar. Vi ville därför uppmärksamma småföretag på denna utveckling och uppmuntra till att inte glömma bort den positiva inverkan de kan ha på miljön i sin verksamhet till vardags, i de val som görs. Även vi arbetar ständigt med att vidareutveckla vårt miljöarbete och vet att vi aldrig kommer att bli färdiga med det.

Vi har alla ett gemensamt ansvar för att värna om miljön. Det finns mycket kvar att göra i alla delar av samhället för att skapa en mer hållbar framtid.

Henrik Salwén

vd Visma Advantage

Läs också

( 8 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmInsändareMiljöNäringsliv
Relaterat