Kommunen har inte betalat något överpris för det såkallade "taxihuset", skriver kommunstyrelsens ordförande Anneli Bengtsson (S). Foto:

Sluta sprida spekulationer och osanningar, VTL

Replik

Svar på insändare ”Sluta slösa våra skattepengar”. Sluta sprida spekulationer och osanningar, VTL, det bidrar inte till någon nytta för utvecklingen av kommunen.

Det här är en debattartikel med syfte att påverka. Det är den externa debattörens egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Läs mer: Så jobbar Katrineholms-Kuriren med journalistik.

Vi i koalitionen (S, V, MP) driver en ansvarsfull politik för våra skattebetalares pengar.

Det finns inget som heter "slösa" i våra finanser, vi har en tanke bakom varenda krona i vår budget. Så även när det gäller det före detta taxihuset. Vi spekulerar inte i fastigheter, vi investerar i Vingåkersbygdens framtid och då är det logiskt att inte släppa kontrollen över en så central bit mark av centrumområdet som huset står på. Att säga att vi betalade ett överpris stämmer inte. Vi gav 54 procent av det taxerade värdet, det kallar jag en bra investering.

Att det inte har gjorts några åtgärder på huset beror på att utrymme inte fanns i ekonomin för att genomföra de planer vi ville, det kallar jag att ta ekonomiskt ansvar.

Vi renoverar för en stabil, erfaren och professionell hyresgäst. Ett kontrakt på två år med möjlighet att förlänga är kort tid i en företagares värd.

Vi har aldrig fått förfrågan om att sälja. Däremot om att hyra ut och det har jag mandat att säga nej till utan att fråga andra partier om lov, det ingår i mitt uppdrag.

Kontentan är:

– Nej vi har inte betalat överpris för ”taxihuset”.

– Nej vi har inte spekulerat i fastighetsaffärer.

– Nej det är inte flera företag som visat intresse på att köpa huset.

– Nej det är inte bättre att sälja huset, det vore att förlora en investering.

– Nej vi slösar inte några skattepengar på upprustning, den finansieras av de statsbidrag från Boverket för att vi byggt bostäder i kommunen, så var lugn Hans Averheim (VTL) det kommer inte att belasta skattekollektivet en krona.

– Ja, koalitionen (S, V, MP) har en plan för kommunen. Vad har VTL annat än spekulationer?

Anneli Bengtsson (S)

Kommunstyrelsens ordförande i Vingåkers kommun

Läs mer om dessa ämnen

Debatt