Sammantaget kommer välfärden i Katrineholm att kunna få tillskott med väl över 100 miljoner kronor från en socialdemokratisk regering, skriver Fredrik Olovsson (S), riksdagsledamot från Katrineholm. Foto:

Rösta för välfärd och höjda pensioner

DEBATT

Sverige står inför ett vägval. Vi har möjlighet att välja höjda pensioner, en extra veckas betald ledighet för barnfamiljer och att förstärka vår gemensamma välfärd. Eller så sänker vi skatterna för landets höginkomsttagare.

Det här är en debattartikel med syfte att påverka. Det är den externa debattörens egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Läs mer: Så jobbar Katrineholms-Kuriren med journalistik.

För mig är det ett enkelt val. Den ekonomiska styrka som vi har byggt upp i Sverige under de senaste åren ska komma breda grupper till del. Därför går Socialdemokraterna till val på att höja pensionen med cirka 5 000 kr om året efter skatt för alla som slitit hårt men ändå har låg pension.

Vi har även andra viktiga förbättringar för pensionärernas ekonomi i vårt program men att höja pensionen ordentligt utöver den årliga uppräkningen tycker jag är den viktigaste. Har man bidragit med hårt arbete ska man också få en högre pension.

För att landets barnfamiljer ska få sin vardag att gå ihop och mer tid tillsammans inför vi en extra veckas betald ledighet för föräldrarna att använda när barnen är lediga. Vid sidan av en stark föräldraförsäkring, utbyggd barnomsorg och ökade resurser till skolan är det ännu ett steg i vårt välfärdsbygge.

Samtidigt ska vi stärka sjukvården och äldreomsorgen. Välfärden har fått stora i tillskott från den s-ledda regeringen under mandatperioden.

Under åren framöver ökar dock andelen och antalet äldre och barn kraftigt. Då ökar även behoven av sjukvård, skola och äldreomsorg.

Det måste mötas med ökade resurser från regering och riksdag. Då kan kommuner, som Katrineholm, möta upp med mer personal som har goda löner och arbetsvillkor istället för med nedskärningar.

Sammantaget kommer välfärden i Katrineholm att kunna få tillskott med väl över 100 miljoner kronor från en socialdemokratisk regering.

Det är stora pengar som verkligen behövs. Därför behöver vi din röst i valet.

Fredrik Olovsson

Riksdagsledamot (S), Katrineholm och ordförande i riksdagens finansutskott

Läs mer om dessa ämnen

Debatt