När Daniel Broström skulle äta lunch i Lindengymnasiets matsal på onsdagen, märkte han att något rörde sig i salladen. Det visade sig vara en larv, omkring en centimeter lång.
‒Den rörde sig jättemycket, säger Daniel Broström.
Han tycker att det är underligt att larven dök upp i salladen.
‒Jag har själv jobbat på Coop i två år. Det är inte ofta det dyker upp larver i salladen. Men man måste skölja salladen tre gånger, säger han.
Någon lunch blev det inte för Daniel Broström den dagen.
‒Jag kommer att äta skolmaten igen, men inte från salladsbuffén.
Britt-Marie Eriksson är utvecklingsledare för Lindengymnasiet.
‒Det är ett bevis på att salladen är ekologisk och närodlad och inte besprutad, om nu larven kom från salladen. Men den kan mycket väl ha kommit utifrån också, många har ytterkläderna på i matsalen, säger hon.
Isbergssalladen skärs och ligger i iskallt vatten i ett kylrum natten innan den serveras, just för att skräp och eventuella småkryp ska avlägsnas.