Centerpartiet kan samarbeta med nästan alla partier, vi ser till alla människors lika värde och arbetar för ett öppet och medmänskligt samhälle, skriver bland annat Ing-Mari Frössevi (C). Foto:

Mer makt i mitten skapar närodlad politik

DEBATT

Centerpartiet är den stora vinnaren i spelet om makten i kommunerna, skriver Dagens Samhälle på sin förstasida 25 oktober.

I hela Sverige ingår partiet i 70 procent av de styren som var klara vid tidningens pressläggning.

Det här är en debattartikel med syfte att påverka. Det är den externa debattörens egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Läs mer: Så jobbar Katrineholms-Kuriren med journalistik.

Detta är vi Centerpartister i Sörmland mycket stolta och glada över, inte minst för att det märks så tydligt även i Sörmland.

I vårt län har Centerpartiet gått fram i princip samtliga val. C ingår nu i majoritet i fyra kommuner, i Region Sörmland och har åter en centerpartistisk riksdagsledamot på Sörmlandsbänken.

Att styra demokratiskt handlar om att bilda majoriteter och få igenom så mycket som möjligt av sin politik. Förmågan att åstadkomma sådana majoriteter hänger samman med politisk fingerfärdighet och god förhandlingsteknik. Respekt för andra partier och en god samtalston är också viktiga ingredienser.

Centerpartiet kan samarbeta med nästan alla partier, vi ser till alla människors lika värde och arbetar för ett öppet och medmänskligt samhälle.

Oavsett om Centerpartiet jobbar i majoritet eller opposition så fortsätter vi att driva frågor om regional och lokal utveckling i hela länet och i respektive kommun.

Vi slår vakt om en hållbar miljöpolitik där vi underlättar för medborgare att göra miljövänliga val.

Vi vill inte hämma jobb och tillväxt utan tror att det går att förena smarta klimatlösningar med framgångsrika städer och en blomstrande landsbygd.

Nu när vardagen åter drar igång i riksdagen, regionen och Sörmlands nio kommuner lovar vi att kämpa för att Sverige och Sörmland inte ska klyvas, att öka tryggheten och värna det öppna samhället.

Det handlar helt enkelt om närodlad politik.

Martina Johansson (C) riksdagsledamot

Mattias Claesson (C) landstingsgruppledare

Karina Krogh (C) gruppledare Flen

Ing-Mari Frössevi (C) gruppledare Vingåker

Läs mer om dessa ämnen

Debatt