Lägg ner klimatpolitiska rådet

Insändare2024-04-05 10:02
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nyligen fick regeringen hård kritik av klimatpolitiska rådet för att man inte kommer att nå utsläppsmålen. Men måste Sverige ha de här orealistiska målen? Lilla Sverige, som står för 2 promille av världens utsläpp.

Ja, det anser etablissemangsmedia och vänster politiker och hänvisar till klimatmålen som om det vore Guds lag. Men dessa mål har fastställts av tidigare svenska riksdagar. Men nu har vi en ny riksdag. En ny majoritet. Svenska folket  röstade bort de partier som plågat det bilberoende folket. Hade den gamla vänstermajoriteten fått sitta kvar så hade drivmedelspriserna varit tio kronor dyrare per liter idag.

Vi har nu fått en ny inriktning på politiken. Om regeringen nu kommit till den slutsatsen att de gamla klimatmålen är orealistiska så får de omformulera målen, och lägga ner klimatpolitiska rådet. Skriva om klimatmålen. Regeringen måste bli tydligare här. Om man inser att människor inte vill betala 30 kronor per liter för drivmedel så får man säga det. Och då får de högljudda klimat- och miljöaktivisterna protestera så mycket de vill. Det är demokratin som styr. Inte gatans parlament.

C.E.G.